paidiatriki

Σε νέο ανεξάρτητο χώρο λειτουργεί από το περασμένο Σάββατο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων, αποτέλεσμα τη συντονισμένης προσπάθειας της Διοίκησης, της Νοσηλευτικής και Τεχνικής Υπηρεσίας του νοσηλευτικού ιδρύματος. 

Τα εγκαίνια του νέου χώρου, τον οποίο κόσμησαν με ζωγραφιές οι μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων με τη συνδρομή του εκπαιδευτικού προσωπικού, έγιναν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομο, παρουσία του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου, καθώς και εκπροσώπων των πολιτικών και Αυτοδιοικητικών αρχών. 

Στην προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας αναφέρθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Παρθένης χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα ως ένα “μικρό θαύμα” και τονίζοντας εμφαντικά πως “το νέο ΤΕΠ της Παιδιατρικής Κλινικής προσφέρει προστασία των παιδικών ματιών από την έκθεση στον βαρέως πάσχοντα, στον πολυτραυματία ή ακόμη και στην εικόνα της απώλειας ζωής, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα στο υπάρχον Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου…”.

 Παρών στα εγκαίνια και ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Νέστορας Αντωνίου, ο οποίος -στη σύντομη τοποθέτησή του στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου- μίλησε για μία “αξιόλογη προσπάθεια“ και αναφέρθηκε στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μεταξύ των οποίων η δημιουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), οι αναγκαίες προσλήψεις, σε μόνιμες θέσεις, ιατρικού και άλλων ειδικοτήτων προσωπικού, αλλά και παρεμβάσεις όπως στις λίστες χειρουργείων καθώς και στην “ουσιαστική δευτεροβάθμια φροντίδα Υπηρεσιών Υγείας στα Νοσοκομεία…”. 

Αναγκαιότητα χαρακτήρισε τα αυτοτελή Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στις Παιδιατρικές Κλινικές ο γιατρός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, αναφερόμενος και αυτός στις απαιτούμενες παρεμβάσεις στο ΕΣΥ, όπως της μετεξέλιξης των ΠΕΔΥ σε Κέντρα Υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά και στις νέες προσλήψεις 1.300 γιατρών και 1.700 νοσηλευτικού ή άλλου προσωπικού. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Δριτσέλη, θέτοντας ως στόχο “το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε στην Υγεία, όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και τους ασθενείς…”, τονίζοντας ιδιαίτερα τη συνεργασία με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, κάτι το οποίο ανέφερε και ο περιφερειακός σύμβουλος Ντίνος Μπάρδας, εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.


Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρης Παρθένης (αριστερά) με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Νέστορα Αντωνίου

ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…