Syllogos xron Path Trikalwn

Σημαντικές Προσωπικότητες συμμετέχουν στην Εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στον επίγειο και επουράνιο Πατέρα και την Πατρότητα και θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στις 11:45 π.μ. στην αίθουσα «Δημήτριος Καβράκος» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τρυγώνης».

Για πρώτη φορά ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων» παίρνει την πρωτοβουλία  να πραγματοποιήσει σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών , την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και το Δήμο Τρικκαίων εκδήλωση αφιερωμένη στον Πατέρα τον Eπίγειο και τον Επουράνιο, τιμώντας τον σημαντικό ρόλο του Πατέρα.

Σκοπός της σπάνιας και μοναδικής αυτής εκδήλωσης είναι να τιμηθεί και να αναδειχθεί η πολυδιάστατη μορφή του Πατέρα στην κοινωνία.

“Για ένα παιδί” λέει ένας ποιητής, “η λαμπρότερη δόξα είναι, του ενάρετου Πατέρα του να μοιάσει”.

Στην εκδήλωση θα τιμηθεί ο Πατέρας του Περιθαλπόμενου και ο Περιθαλπόμενος Πατέρας, Ο Πατέρας Πρόσφυγας, ο Πατέρας Φίλος, ο Πατέρας Μετανάστης, ο Επίγειος Πατέρας, ο Επουράνιος Πατέρας, ο Πατέρας Δάσκαλος, ο Πατέρας του Ασώτου, ο Αιώνιος Πατέρας, ο δικός μας Πατέρας…

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν διακεκριμένοι Επιστήμονες, Άνθρωποι της Εκκλησίας και της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Στο πάνελ της Εκδήλωσης συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες με μεγάλη προσφορά, εμπειρία και καταξίωση.

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν:

  • Ο Φιλέλληνας και Ελληνομαθής Θεοφιλέστατος Σέρβος Επίσκοπος Βιέννης κ.κ. Ανδρέας
  • Ο Γιώργος Μπασδάρης, κοινωνικός λειτουργός και θεολόγος με μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης στην Κοινωνιολογία του Χριστιανισμού. Αποτελεί, εκ της φύσεως του ρόλου του σε συμβολικό επίπεδο τον «πατέρα» των παιδιών στο Παιδικό Χωριό του Πλαγιαρίου και στη Στέγη νέων Θεσσαλονίκης. Είναι υπεύθυνος για τα όλα τα προγράμματα που υλοποιούν τα Παιδικά Χωριά SOS στην Βόρεια Ελλάδα
  • Ο Άκης Δρεπανίδης, κοινωνικός Λειτουργός επίσης, διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Βορείου Ελλάδος.

Και οι δύο κύριοι εκ του ρόλου τους και της φύσεως της εργασίας του είχαν και συνεχίζουν να έχουν μία σειρά «πατρικές λειτουργίες».

4) Ο  Πασχάλης Σκορδάς, εκπρόσωπος της Κιβωτού του Κόσμου, παιδαγωγός-θεολόγος

5) Ο Αλέξης Κωστάλας, ο οποίος θα συντονίσει την εκδήλωση, θα παρέμβει και θα απαγγείλει ποιήματα για τον «ΠΑΤΕΡΑ»

Επίσης το πρωί της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για όλους τους Πατέρες. Σκοπός του μνημόσυνου είναι η προσευχή και η δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των αποθανόντων Πατέρων , που πολλοί από αυτούς ήταν μοναχικά και εγκατελελειμμένα, ξεχασμένα άτομα, χωρίς κάποιους συγγενείς.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων» έκρινε σκόπιμο να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών Περιθαλπόμενων Πατέρων αλλά και παράλληλα να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο του Πατέρα στην Οικογένεια και στην Κοινωνία.

Έτσι με τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο χοροστατούντος του Φιλέλληνος και Ελληνομαθούς Θεοφιλεστάτου Σέρβου Επισκόπου Βιέννης κ.κ. Ανδρέου για τις ψυχές των αποθανόντων Πατέρων την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Με το μνημόσυνο αυτό για τον Πατέρα Περιθαλπόμενο και τον Πατέρα του Περιθαλπόμενου και ειδικότερα για τον εγκαταλελειμμένο και ξεχασμένο Πατέρα αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο ο σημαντικός ρόλος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων»  και τέως Διοικητής του Θεραπευτηρίου Νίκος Ευθυμιάδης, το Δ.Σ. , τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου καλούν τους φορείς και τους πολίτες  του  ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, να τιμήσουν με την παρουσία τους τόσο την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τον Ελληνομαθή Σέρβο Επίσκοπο Βιέννης και το Ιερό Μνημόσυνο στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων όσο και την μοναδική και πρωτοπόρο εκδήλωση για τον Πατέρα και την Πατρότητα  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στις 11:45 π.μ.

Ekd Trik (1)

Ekd Trik (2)

Ekd Trik (3)

Ekd Trik (4)

Ekd Trik (5)

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Ζιάκας, επανεκλεγείς Δημ. Σύμβουλος: Ήμουν πάντα δίπλα στον κάθε πολίτη. Το ίδιο θα συνεχίσω και στη νέα μου θητεία

Συνδημότισσες και συνδημότες… …θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια ένα μεγάλο «Ευχ…