Έκθεση-κόμικ

Την φαντασία και το ταλέντο τους ξεδιπλώνουν με τη γραφίδα και το πενάκι τους 5 Τρικαλινοί εικονογράφοι, στην Ομαδική Έκθεση κόμικ που πραγματοποιείται για 2η χρονιά στα Τρίκαλα.

Φιλόξενος χώρος των δημιουργών το βιβλιοπωλείο “Τσιλινίδα” στον πεζόδρομο της Ιουλιέτας Αδάμ, όπου εκθέτουν ατομικά έργα τους αλλά και βιβλία κόμικ οι Αποστόλης Ιωάννου, Αλέξανδρος Κατσίκας, Παναγιώτης Κούκος, Ορφέας Μαραγκός και Κωνσταντίνος Γιαμάκος. Ένας εκ των εικονογράφων, ο Αποστόλης Ιωάννου, βραβευθείς από την Ελληνική Ακαδημία Κόμικ για το καλύτερο εξώφυλλο κόμικ και την καλύτερη αυτοέκδοση για το 2016, μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες εικονογράφοι και δημιουργοί κόμικ να προβάλλουν τόσο το έργο τους, πολύ περισσότερο δε “να εκτιμηθεί από εταιρείες και εκδοτικούς οίκους, αλλά και να αναγνωριστεί η προσπάθειά τους από τους αναγνώστες των κόμικ…”. Μοιραία, προσθέτει, “σχεδόν το σύνολο των δημιουργών υποχρεώνονται να αναζητήσουν πρόσφορο έδαφος στο εξωτερικό, όπου η κοινωνική κουλτούρα, επιτρέπει στους εικονογράφους να συνεργαστούν επαγγελματικά και φυσικά να βιοποριστούν από την… τέχνη τους…”. Να σημειωθεί ότι η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά, μέχρι και τις 27 Μαΐου, από τις 9 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι και το απόγευμα 6-8.30 μ.μ.

Αλέξανδρος Ζαούτσος

Πηγή:ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Κ. Μαράβας: Όλοι ενωμένοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου & την ευημερία των δημοτών μας

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους δημότες του Δήμου Πύλης που με την ψήφο τους,  έδειξαν …