ergstiri1-979x682

Μια πρωτότυπη και άκρως χρήσιμη δράση υλοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου 2019 στο Μουσείο Τσιτσάνη, στα Τρίκαλα.

Επρόκειτο για τo «Εργαστήρι Βάδισης και Κίνησης», που απευθύνεται σε άτομα με χρόνια νοσήματα ή κινητικές δυσχέρειες, καθώς και σε συνοδούς τους, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019.

Ο Δήμος Τρικκαίων, η εθελοντική ομάδα “LifeWalkers” και το κέντρο «Αποκατάσταση», συνεργάστηκαν για το εργαστήρι. Στόχος του, να μάθουν τα άτομα με δυσκολίες ή χρόνια νοσήματα, να περιπατούν με ασφάλεια, άνεση και ευκολία, και να μπορούν – εάν είναι δυνατόν ή αν αποτελεί τμήμα της θεραπείας τους – να γυμνάζονται. Εξάλλου, το φετινό κεντρικό μήνυμα της Εβδομάδας Κινητικότητας είναι το «Ασφαλές περπάτημα – Ασφαλής Ποδηλασία»

Ετσι, οι παριστάμενοι στον προαύλιο χώρο του Μουσείο Τσιτσάνη ενημερώθηκαν από ειδικούς επαγγελματίες της Υγείας, μέλη της εθελοντικής ομάδας και του κέντρου «Αποκατάσταση». Εγιναν επιδείξεις και δοκιμές για κίνηση με αναπηρικό αμαξίδιο, με βακτηρία, με άλλα όργανα υποβοήθησης της βάδισης, ενώ υπήρχε και ενημερωτικό βίντεο.

Η συγκεκριμένη δράση, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κινητικότητας του Δήμου Τρικκαίων για το 2019, ήταν η δεύτερη. Προηγήθηκε, τρεις ημέρες πριν και από τους ίδιους διοργανωτές (Life Walkers, κέντρο «Αποκατάσταση, Δήμος Τρικκαίων), μια ακόμη πρωτότυπη και ουσιαστική πρωτοβουλία: η χαρτογράφηση διαδρομής για άτομα με χρόνια νοσήματα και κινητικές δυσχέρειες.

Η διαδρομή αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια, να δημιουργηθεί εντός αστικού ιστού ένας χώρος ασφαλής, με  δυνατότητες βάδισης και άθλησης για άτομα με χρονίζοντα προβλήματα υγείας ή χρήζοντα θεραπείας ή με κινητικές δυσχέρειες. Η διαδρομή σημάνθηκε με τη συνδρομή μαθητών του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων και οδεύει προς το στάδιο της υλοποίησης.

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …