Arxiki

 

Από την σημερινή συνέντευξη Τύπου του Αστικού μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου «ΘΕΛΩ», για το διήμερο Συνέδριο στα Τρίκαλα!

«O Αστικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος «ΘΕΛΩ» συνδιοργανώνει με το ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΑΚΕΘ) ένα Δ ι α φ ο ρ ε τ ι κ ό διήμερο Συνέδριο στα Τρίκαλα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων στις 24 – 25 Νοεμβρίου, με σκοπό την καταγραφή – αποτύπωση – ανάδειξη των κοινωνικών προβλημάτων και αναγκών του Νομού Τρικάλων.

Πρώτος στόχος αυτού του Συνεδρίου είναι να αποτυπωθούν οι κοινωνικές ανάγκες ολιστικά και συνολικά,μέσα από την καταγραφή των προβλημάτων και την υποβολή προτάσεων από όλες τις κοινωνικές συλλογικότητες και Φορείς του Νομού, που θα συμμετάσχουν στο Διήμερο Συνέδριο.

Δεύτερος στόχος,να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις,συνέργειες και δράσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την υλοποίηση του Συνεδρίου,που θα επεξεργαστούν και θα αποτυπώσουν σε συνεργασία μαζί μας έγκριτοι επιστημονικοί φορείς.

Τρίτος στόχος να δημιουργήσουμε ένα «ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ» που θα «ενώσει» σε κοινές συνέργειες Συλλόγους,Φορείς,Οργανισμούς,Επιχειρήσεις και Ενεργούς Πολίτες που επιθυμούν να στηρίξουν ευάλωτες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας.

Είναι βαθιά πεποίθησή μας ότι την δύσκολη αυτή χρονική περίοδο που διανύει η Χώρα μας,πρέπει όλοι μας να κινητοποιηθούμε, να συνεργαστούμε αλλά και να «αφουγκραστούμε» την ενεργή κοινωνία των πολιτών, η οποία έχει πολλαπλές ανάγκες και όπου ο καθένας ξεχωριστά δίνει τη δική του μάχη, χωρίς πολλές φορές τις απαραίτητες συνέργειες.

Προς αυτή την κατεύθυνση είχαμε την άμεση θετική αντίδραση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους 4 Δήμους του Νομού που μας προσέφεραν την Αιγίδα τους, όπως και από την Πανελλήνια Ένωση Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», με στόχο να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να καταγράψουμε τα κοινωνικά προβλήματα,να ακούσουμε προτάσεις και ιδέες και να αποτυπώσουμε όλοι τον Κοινωνικό Χάρτη των Τρικάλων με πνεύμα ενότητας, σύνθεσης και κοινής συμπόρευσης.

Είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται μαζεμένοι όλοι οι φορείς του Νομού Τρικάλων, Αυτοδιοικητικοί, Θεσμικοί και Υπηρεσιακοί με όλες τις Κοινωνικές Συλλογικότητες, προκειμένου να παρουσιάσουν τα προβλήματά τους, να τα καταγράψουν και να καταθέσουν προτάσεις χωρίς πνεύμα αντιπαράθεσης, ώστε να μπορέσουν να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και να συμβάλλουν στην αποτύπωση ενός Κοινωνικού Χάρτη,που θα αποτελέσει οδηγό και «πυξίδα» δράσεων και συνεργιών στο άμεσο μέλλον.

Στα πλαίσια του ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ θα υπάρξουν 7 θεματικά πάνελ για την πρώτη ημέρα του ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ .

  1. ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  2. Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
  3. ΑΜΕΑ και ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  4. ΥΓΕΙΑ και ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  5. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

6.. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ και η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ

7.. Η ΔΙΑΔΡΑΣΗ και ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Στο τέλος των θεματικών πάνελ της 1ης Ημέρας το απόγευμα θα τοποθετηθούν γενικότερα και ειδικότερα εκπρόσωποι ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ- ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΑΡΧΩΝ για θέματα Τοπικής Κοινωνικής Πολιτικής, με σύντομες παρεμβάσεις.

Eυελπιστούμε στη θετική και ευγενική ανταπόκριση του κοινού, για τη συνεργασία, υποστήριξη και θετική ανταπόκριση του σε μια προσπάθεια που έχει σαν σαν μοναδικό στόχο να συνεισφέρει και να συμβάλλει θετικά στη στήριξη της Κοινωνίας των Τρικάλων, κυρίως αυτής των ευπαθών και ευαίσθητων ομάδων,αλλά και ευρύτερα όλης της κοινωνίας των Τρικάλων.

Η 2η Ημέρα του Συνεδρίου θα είναι αφιερωμένη στο «ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ : Ακούμε – Καταγράφουμε – Προτείνουμε» όπου Εκπρόσωποι Συλλόγων και Συλλογικοτήτων αλλά και Ενεργοί Πολίτες απο όλα τα Τρίκαλα, θα μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά, καταθέτοντας τα προβλήματα και τις προτάσεις τους για τα θέματα που απασχολούν κάθε φορέα,σύλλογο και τα μέλη τους.

Ευχαριστούμε όλα τα τοπικά ΜΜΕ για την θερμή ανταπόκριση και υποστήριξή τους στην επικοινωνία των στόχων του ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ μας για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη και ευρεία ενημέρωση του κοινού για μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία, για την οικοδόμηση μιας Κοινωνίας Ελπίδας που καλλιεργεί αξίες και χτίζει ουσιαστικές συμμαχίες μέσα από ένα ισχυρό τοπικό κοινωνικό δίκτυο».

Thelw (1) Thelw (2) Thelw (4)

ΜΕΛΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΠρόεδρος: Γαμπιεράκης Γιώργος

Μέλη: Βήτας Κωνσταντίνος, Γκρέκος Αλέξανδρος, Καϊμά Ελένη, Λιούτα Κορίνα,Μαγειρίας Δημήτρης

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΠρόεδρος: Χρηστάκης Μιχάλης

Μέλη:Πετρέας Χρήστος, Μπαλαμίτσα Βέρα, Μπουλούμπασης Χρήστος, Τσιαούσης Ηλίας,

Βάγγου Δήμητρα, Τσιούτσιας Βασίλης

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ (με αλφαβητική σειρά)

Βάγγου Δήμητρα: ΤΕΙ Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης/Υποδιέυθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων

Βήτας Κωνσταντίνος: Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων Τρικάλων/Ελεύθερος Επαγγελματίας

Γαμπιεράκης Γιώργος: Σύμβουλος Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ/Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου/Αντιπρόεδρος ΘΕΛΩ

Γκρέκος Αλέξανδρος: Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας τμήμα Εμπορίας & διαφήμισης σχολής Διοίκησης και Οικονομίας/Μεταπτυχιακό στη διοικηση υγείας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Υπεύθυνος Γραμματείας Οργανωτικής Επιτροπής

Καϊμά Ελένη: Πρόεδρος του συλλόγου ΑΡΩΓΗ- ΑΜΕΑ/Μέλος της ΕΣΑΜΕΑ για τον Ν.Τρικάλων

Εκπρόσωπος της ΠΟΜΑΜΕΑ του Ν.Τρικάλων.

Λιούτα Κορίνα: ΤΕΙ Νοσηλευτική Αθηνών/ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) Κ.Υ.Αμαρουσίου/ΜSc Διοίκηση Μονάδων Υγείας στο ΕΑΠ /Πρόεδρος Αστικού Μη κερδοσκοπικού συλλλόγου ΘΕΛΩ/Μέλος ΔΣ της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδος

Μαγειρίας Δημήτρης: ΑΠΘ – Τμήμα Μαθηματικών σπουδών/Επιστημονικός Συνεργάτης του ΑΚΕΘ/Kαθηγητής Πληροφορικής

Μπαλαμίτσα Βέρα: ΑΠΘ τμήμα Βιολογίας/Υπεύθυνη μονάδας πρόληψης μεσογειακής αναιμίας, εργαστηρίου αερίων αίματος , εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, κοινωνικού φαρμακείου νοσοκομείου Τρικάλων.

Μπουλούμπασης Χρήστος: Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων

Πετρέας Χρήστος: Οικονομολόγος – Εμπειρογνώμων – Ερευνητής/Σύμβουλος τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης/Επιστημονικός Σύμβουλος Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων.

Τσαούσης Ηλίας: Ιατρός – Επιμελητής Β Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής Κέντρου Υγείας Μουζακίου/MSc Υπ.Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν.Θεσσαλίας/Μέλος της Ακαδημίας Δασκάλων Γενικής Ιατρικής στην Ευρώπη – ΕURACT/Τομεάρχης Υγείας στη ΝΟΔΕ Τρικάλων.

Τσιούτσιας Βασίλης: Φαρμακευτική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μέλος Ομοιοπαθητικής Εταιρείας/Συνεργάτης επιστημονικού περιοδικού «Σύμβουλος Υγείας»

Μιχάλης Χρηστάκης: ∆ρ.. ∆ιεθνών Σχέσεων – Πολιτικός Επιστήµων – ∆ιεθνολόγος/∆ιδάκτωρ ∆ιεθνών Σχέσεων του Πανεπιστηµίου του ΚΕΝΤ στην Αγγλία/Ειδικός Επιστήµονας του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ.), στο Εθνικό Κέντρο ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.∆.∆.Α.)/Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραµµατέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Ζητείται προσωπικό στο Παλαιομονάστηρο…

Ζητείται γυναίκα για κουζίνα σε κατάστημα αναψυκτήριο – ψησταριά στο Παλαιομονάστηρο  Τρικ…