Pame Gramateia Trikalwn

Απαιτούμε να καταργηθεί ο νόμος καλώντας σε αγώνα για να μπούνε «μπροστά οι δικές μας ανάγκες»

 

Με το κοινό μας Ψήφισμα, εργατικά σωματεία, Επ.Αγώνα σε κλάδους του Νομού μας:

Συνδικάτο Γάλα-Τρόφιμα-Ποτά, Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων, Σωματείο  Ιδιωτικών Υπαλλήλων,  Σωματείο Λογιστών και ΕΠ.Αγώνα σε:Εκπαίδευση – Υγεία- Ιδιωτικούς Υπάλληλους – Συνταξιούχους Δημοσίου.  

Καλούμε όλα τα Δ.Σ. όλων των σωματείων και συνδικαλιστικών Οργανώσεων του νομού μας, να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του νόμου «Βρούτση – Αχτσιόγλου», να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι  σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Καταγγέλλουμε  την κυβέρνηση για την ψήφισε του νόμου «Βρούτση-Αχτσιόγλου», όπου μαζί ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) και καθορίζει τον κατώτατο μισθό με νόμο και όχι μέσα από συλλογικές διαπραγματεύσεις.

  • Δεν μπορούμε να δουλεύουμε για 400 ευρώ!!
  • Δεν μπορούμε οι άνεργοι να ζούμε με 300 ευρώ!! επίδομα, το οποίο μάλιστα το παίρνουμε ελάχιστοι.

Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους στο Νομό μας ότι,  ο ίδιος ο πρώην υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, Γ. Βρούτσης, δήλωσε δικαιωμένος για αυτήν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αποδεικνύει για μια ακόμα φορά τη σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη συνέχιση της πολιτικής σε βάρος των εργαζομένων.

Θέλουμε να καταγγείλουμε στους εργαζόμενους της περιοχής μας για την στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ- ύστερα από αρκετές μέρες σιωπής επιδιώκει – να συσκοτίσει το ταξικό περιεχόμενο του νόμου «Βρούτση – Αχτσιόγλου» υπέρ του κεφαλαίου, όπου «διαμαρτύρεται» δήθεν γιατί η κυβέρνηση……«προτιμά τον κρατικό μονόλογο από τον κοινωνικό διάλογο»!

Θέλουμε να θυμίσουμε ότι  το τσάκισμα του κατώτατου μισθού από το 2012, εκτός από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, φέρει και την τζίφρα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που κάθε χρόνο μαζί με τον ΣΕΒ συνυπέγραφε το αίσχος των 586 ευρώ μεικτά και των 511 ευρώ,  του κατώτατου και του «υποκατώτατου» μισθού για τους νέους, νομιμοποιώντας και αυτή με τη σειρά της το έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης.

Γι αυτό καθόλου τυχαία, στη μακροσκελή ανακοίνωση της ΓΣΕΕ απουσιάζει πλήρως το αίτημα για άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ!

Απαιτούμε:

Nα καταργηθεί ο νόμος «Βρούτση – Αχτσιόγλου» που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ.

Θέλουμε ΣΣΕ που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας.Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Απαιτούμε αυξήσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών.

Θέλουμε δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και όχι ανεργία.

Π.Α.ΜΕ.-Γραμματεία Ν.Τρικάλων

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Νικολέτα Τζιωρτζιώτη: Σ’ αυτές τις εκλογές, έδωσα τον αγώνα μου με ήθος και αξιοπρέπεια

Μπήκαμε στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα  και στην εκλογική διαδικασία, η οποία β…