isis_

Από την εξέταση του ηλεκτρονικού υπολογιστή του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του εγκέφαλου πίσω από τις επιθέσεις στο Παρίσι, προέκυψε ότι οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους σχεδιάζουν να επιτεθούν σε Βρετανούς οπαδούς στο Euro 2016.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα από το λάπτοπ που τρομοκράτη που πλέον έχει συλληφθεί, η επίθεση θα πραγματοποιούνταν με βόμβες αυτοκτονίες, όπλα ακόμα και με drone που θα μετέφεραν χημικά όπλα. Μεταξύ των στοιχείων που συνέλεξαν οι αρχές περιλαμβάνονται φωτογραφίες, ενώ υπάρχει ειδική επισήμανση για το παλιό λιμάνι της Μασσαλίας, όπου οι Βρετανοί φίλαθλοι θα συγκεντρωθούν πριν τον αγώνα της εθνικής τους ομάδας με την Ρωσία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Sun, οι υπεύθυνοι ασφαλείας φοβούνται ένα παρόμοιο χτύπημα με αυτό του Παρισιού τον περασμένο Νοέμβρη, στο οποίο συγχρονισμένες ομάδες φανατικών ισλαμιστών σκότωναν κόσμο στους δρόμους της πόλης. Όπως αναφέρει Βέλγος αξιωματούχος στην εφημερίδα, «ο Αμπντεσλάμ είναι φυλακισμένος αλλά υπάρχουν άλλοι ασύλληπτοι που είναι εξίσου φανατικοί και θα μπορούσαν να χτυπήσουν. Οι φίλαθλοι της Αγγλίας και της Ρωσίας είναι προφανείς στόχοι γιατί και οι δυο χώρες βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ».

Πηγή:topnews.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Λιλή: «Έφυγε» από τη ζωή ο Αθανάσιος Γαλάνης

ΚΗΔΕΙΑ Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και θείο ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΝΗ ΣΥΝΤ/ΧΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΤΩΝ 9…