5o Gymnasio (2)

Στην πρόσφατη εκπαιδευτική  εκδρομή του  σχολείου μας στην Θεσσαλονίκη και στο πλαίσιο του προγράμματος  ‘’Ο κόσμος της Μουσικής  Γνωρίζω-Εκφράζομαι – Δημιουργώ’’, επισκεφτήκαμε το Μέγαρο Μουσικής  της πόλης, ένα χώρο δημιουργίας, καλλιτεχνικής έκφρασης και  πολιτισμού. Φτάνοντας μας εντυπωσίασε η εξαιρετική  όψη των δυο κτιρίων από τα όποια αποτελούνταν το Μέγαρο. Τα  δυο κτίρια συνδυάζουν την κλασσική και την μοντέρνα αρχιτεκτονική, γεγονός το οποίο τα κάνει ξεχωριστά. Εκεί μας υποδέχτηκαν οι υπεύθυνες του προγράμματος, οι οποίες  κέρδισαν το ενδιαφέρον μας και τη συμμετοχή μας με την ξεχωριστή προσωπικότητα  τους.

Η ξενάγηση στο Μέγαρο  πλαισιώθηκε από θεατρικά μουσικά  και εικαστικά δρώμενα και βιωματικά εργαστήρια. Η περιήγηση ξεκίνησε από τον εξωτερικό χώρο του Μεγάρου, περάσαμε από το φουαγιέ και την πλατεία ,ανεβήκαμε στη σκηνή αλλά και στα παρασκήνια και έπειτα βυθιστήκαμε στα άδυτα του θεάτρου. Τέλος καταλήξαμε στο δεύτερο κτήριο με θέα την θάλασσα και τις πλαγιές του Ολύμπου. Το σπουδαιότερο ήταν ότι κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στους χώρους του θεάτρου, ξετυλιγόταν ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης. Το γεγονός αυτό μας βοήθησε να παρακολουθήσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον την περιήγησή μας. Ταυτόχρονα γίναμε μέρος του μύθου παίρνοντας ρόλους, διαλέγοντας κοστούμια και παίζοντας τα πολυάριθμα μουσικά όργανα που βρήκαμε στους χώρους που επισκεφτήκαμε.

Το πρόγραμμα που παρακολουθήσαμε  ήταν μαγευτικό, μας ταξίδεψε, μας ενθουσίασε  και μας έκανε να γνωρίσουμε καλύτερα και από μια άλλη οπτική τον κόσμο του θεάτρου και της μουσικής. Ευχαριστούμε το 5ο Γυμνάσιο για την μοναδική ευκαιρία που μας έδωσε να «παίξουμε» στο σανίδι του Μεγάρου Θεσσαλονίκης και να βιώσουμε αυτήν την αξέχαστη  εμπειρία.

Για το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Γούλα Αθανασία, μαθήτρια της Γ΄ τάξης

sdr

5o Gymnasio (3)

5o Gymnasio (4)

5o Gymnasio (5)

5o Gymnasio (6)

5o Gymnasio (7)

5o Gymnasio (8)

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…