5o Gymnasio (5)

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές/τριες να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακών Δημιουργιών που πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου παρουσίασαν πρωτοποριακές  δημιουργίες  με τίτλο, «Το Arduino παίζει με τα χρώματα και μας κατευθύνει τη νύχτα». Οι μαθητές/τριες  με την  καθοδήγηση της  κας Βακουφτσή πειραματίστηκαν στον προγραμματισμό και προσπάθησαν να δημιουργήσουν τεχνολογία αξιοποιώντας το Arduino.

Οι μαθητές που παρουσίασαν τις εργασίες ήταν οι: Αβράμη Βασιλική, Ακρίβου Μαριάννα, Βασιλικός Βασίλης, Γκιτέρσου Αντριάνα, Κόκκαλη Στέλα και Λόζιου Δάφνη.

Η Β΄τάξη  τάξη αξιοποιώντας  δωρεάν εκδόσεις σύγχρονων διαδικτυακών εργαλείων  αξιοποίησε το speechnotes, μια δωρεάν εφαρμογή που επιτρέπει τους χρήστες να μετατρέπουν το λόγο σε κείμενο. Ο τίτλος της εργασίας ήταν «Από το στόμα στον υπολογιστή» και την  παρουσίασαν οι: Γιάννης Αποστολίδης και Γιάννης Φουντούνας ενώ υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν η κ. Βακουφτσή και  κ. η Παπαποστόλου.

 Οι  εφαρμογές αναπτύχθηκαν  στο πλαίσιο του μαθήματος Πληροφορικής σε συνεργασία με καθηγητές και άλλων ειδικοτήτων. Το σχολείο συγχαίρει μαθητές – μαθήτριες για τη συμμετοχή τους και ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς που με την καθοδήγησή τους εμπνέουν τους μαθητές/τριες και δημιουργούν καινοτόμα έργα.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην σελίδα του Σχολείου:

 https://5gymtrik.wordpress.com/

5o Gymnasio (1)

5o Gymnasio (2)

5o Gymnasio (3)

5o Gymnasio (4)

5o Gymnasio 6

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

«Πορεία νίκης», έδειξε και η περιοδεία της Τρίτης, για τον Κώστα Μαράβα 

Συνέχεια στην πορεία της νίκης για τον Κώστα  Μαράβα και την Τρίτη από τα χωριά Πηγή, Λυγα…