δεντρο-φυλλα-660x330

29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2019 – Στο Λιτόχωρο Πιερίας θα διεξαχθεί φέτος από την Ελληνική Δασολογική Εταιρεία το 19ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο με τίτλο :

«Η συμβολή των δασικών οικοσυστημάτων στην ορεινή οικονομία και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος »

Η έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

Το Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο διεξάγεται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετική πόλη της Ελλάδας και αποτελεί το κορυφαίο επιστημονικό γεγονός σε εθνικό επίπεδο για τη Δασολογική Επιστήμη.

Οι επισκέπτες αυτή τη φορά αυτή τη χρονιά θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τη γοητεία της φύσης του Ολύμπου που αποτελεί ένα μεγάλο σύμβολο μύθου και ιστορίας του Ελληνισμού, με παγκόσμια αναγνώριση.

Επιστήμονες από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, εθνικά και διεθνή ερευνητικά ινστιτούτα καθώς και από εθνικές και διεθνείς περιβαλλοντικές οργανώσεις αναμένεται να μοιραστούν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους και τους προβληματισμούς τους για σύγχρονα ζητήματα όπως η αειφορική διαχείριση των δασών, η χρήση των νέων τεχνολογιών στον ευρύτερο αγροπεριβαλλοντικό τομέα, η σημασία των επιστημονικών δικτύων στην προστασία της φύσης, οι πράσινες τεχνολογίες, το διαδίκτυο και η επιχειρηματικότητα κ.α.

Πρόκειται για σημαντικό γεγονός όχι μόνο από επιστημονικής πλευράς, αλλά και οικολογικής, επαγγελματικής, τουριστικής και γενικά δραστηριοποίησης της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας σε θέματα σχετικά με το αντικείμενο του Συνεδρίου, καθώς στο επίκεντρο της θεματολογίας του, βρίσκεται η συμβολή των δασικών οικοσυστημάτων στην ορεινή οικονομία και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Για τους συμμετέχοντες προβλέπεται πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα με ξεναγήσεις σε μέρη ενδιαφέροντος του Ν. Πιερίας και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Πηγή: ellinikigeorgia.gr

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …