xarbea-iwanna-680x440

Πριν αρκετά χρόνια όταν άρχισα την αρθρογραφία μου γύρω στο 2004 με 2005 σε τοπικές εφημερίδες είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο: Γάμος κοινωνική αναγκαιότητα η ζήτημα προσωπικής επιλογής; Εκεί ανέλυα και τη σημασία του γάμου και της οικογένειας για την συνέχιση του ανθρώπινου είδους αλλά και τη συνοχή της κοινωνίας ολόκληρης.

Η οικογένεια αποτελεί τον πυρήνα της κοινωνίας. Αν σπάσεις τον πυρήνα χάνεται η ενότητα. Και ερχόμαστε στο μοντέρνο παρόν όπου έρχεται το τρίτο το ενδιάμεσο ή το άφυλο φύλο να ταράξει τη δομή της κοινωνίας εφόσον αλλάζει ο πυρήνας της. Ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να δημιουργήσουν οικογένεια.

Επίσης επιτρέπεται η αλλαγή φύλου με μια απλή δήλωση. Ως κοινωνιολόγος και ως άτομο πιστεύω στην ελευθερία κινήσεων του ατόμου.

Σέβομαι τις ιδιαιτερότητες και τις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθένα. Αλλά το φύλο δεν είναι ρούχο που αγοράσαμε για το αλλάξουμε!

Όπως και η οικογένεια αποτελεί αξία, πυρήνα, δύναμη της κοινωνίας και συμβάλει στη διαιώνιση του ανθρώπινου είδους. Σε μια λοιπόν αποδιοργανωμένη κοινωνία που νοσεί. Που φλέγεται σε καίριες δομές του κοινωνικού συστήματος. Σε μια κοινωνία που η συνοχή της απειλείται δε χρειάζεται τόση ελευθερία επιλογών.

Δε χρειάζεται να μπερδεύουμε καταστάσεις. Δεν ξέρω τι θα επικρατήσει στο μέλλον και σίγουρα είναι ένα θέμα με πολλούς παραμέτρους συζήτησης. Ένα είναι σίγουρο οι αποκλίνουσες συμπεριφορές όταν τείνουν να γενικευτούν , να νομιμοποιηθούν και να επικρατήσουν οριστικά τότε αλλάζουν οι νόμοι και η δομή της κοινωνίας. Συγκεκριμένα μιας κοινωνίας που δε θα ξέρουμε ποιοι είμαστε, τι είμαστε και τι θέλουμε. Άνθρωποι χωρίς φύλο.

Επιτέλους γίναμε το ίδιο όλοι! Τζάμπα πάλευαν οι γυναίκες για ισότητα τόσα χρόνια… Είσαι άντρας κι νιώθεις γυναίκα; Το δηλώνεις απλά. Δεν έχεις φύλο λοιπόν, δεν έχεις όνομα … δε διαιωνίζεται το είδος διότι πως τεκνοποιούν ομόφυλα ζευγάρια; Είσαι μόνο ένας αριθμός εύκολα χειραγωγήσιμος και ελεγχόμενος εφόσον ο ίδιος έχεις φακελωθεί..Και η ιστορία δε συνεχίζεται…

Η καταστροφή του ανθρώπινου είδους θα έρθει από το ίδιο… Τουλάχιστον αυτό εκτιμούν κοινωνικοί επιστήμονες. Εσείς πιστεύετε ότι κινδυνεύουμε από κάποιον άλλο ή από τον ίδιο μας τον εαυτό;

Χαρμπέα Ιωάννα
Κοινωνιολόγος/συγγραφέας

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Με όλη την προσοχή στο Μαρούσι, ο ΑΣΚ

Το Σάββατο στις 7.00 μ.μ, οι «κυανόλευκοι» αντιμετωπίζουν τον πρωταθλητή της περυσινής Eli…