1707593

Τα οφέλη για την υγεία είναι τα ίδια είτε τρέχουμε 10 λεπτά την ημέρα είτε παραπάνω

Με τη προοπτική ο άνθρωπος να τα καταφέρει στη ζωή ο Θεός του έδωσε 2 μέσα: τη γνώση και τη φυσική δραστηριότητα. Η έλλειψη δραστηριότητας καταστρέφει τη καλή κατάστασης του σώματος ενώ μέσω της τακτικής άσκησης σώζεται και διατηρείται. Πλάτων 400πΧ

Στα λόγια του Πλάτωνα έρχονται Αμερικανοί ερευνητές oι οποίοι σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν και η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of the American College of Cardiology (http://content.onlinejacc.org/article.aspx?articleid=1891606) κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το τρέξιμο προσθέτει κατά μέσο όρο 3 χρόνια επιπλέον ζωής, είτε τρέχουμε 50 λεπτά την βδομάδα είτε 180, ακόμα και με ρυθμό κάτω από 9 km/h.

Αναλυτικότερα οι δρομείς παρουσίαζαν 45% μειωμένες πιθανότητες θανάτου από ασθένειες της καρδιάς ενώ συνολικά είχαν 30% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σχετιζόμενο με άλλες ασθένειες. Ακόμα και μέτρια φυσική δραστηριότητα όπως το περπάτημα για 15 λεπτά κάθε μέρα μπορεί να προσθέσει μέχρι και 3 χρόνια στο προσδόκιμο ζωής.

Για να διατηρηθείτε υγιείς και να εντάξετε στη ζωή σας την άθληση δε χρειάζεται να πιέζεστε, να τρέχετε υπερβολικά, αρκεί για αρχή το καθημερινό περπάτημα. Στη συνέχεια η διάθεσή σας και το τι σας αρέσει μπορεί να είναι οδηγός σας σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Κeep moving!

Επιμέλεια: Τόγιας Κων/νος

Πηγή: zougla.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Την Πέμπτη 2/11, η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγ. Γεωργίου, στην Πιαλεία