tsipras050919

(φωτό:  AP)

(Βασίλης Σκουρής)

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην “Εφημερίδα των Συντακτών” αύριο, λίγο πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέμβει στη ΔΕΘ. Συνεχίζονται οι συσκέψεις στην Κουμουνδούρου για την επίσκεψη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση, εντείνεται η αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση.

Το πολιτικό στίγμα του κόμματός του την επόμενη περίοδο δίνει ο Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξή που έχει παραχωρήσει αύριο στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Η συνέντευξη Τσίπρα, μάλιστα, λίγο πριν μιλήσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και μια μόλις εβδομάδα πριν την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βελλίδειο. Ο δε Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να τοποθετηθεί τόσο για το κυβερνητικό παρελθόν του κόμματός του, όσο και για τις πρώτες 60 ημέρες της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ θα δώσει και το στίγμα του για το πώς θα κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση στη νέα εποχή.

Εν τω μεταξύ, πολλαπλασιάζονται οι συσκέψεις και τα τετ α τετ του Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου, ενόψει της επίσκεψής του στη ΔΕΘ. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, εκείνο όμως που αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων είναι το “μείγμα” της αντιπολιτευτικής στρατηγικής, με την πολιτική πρόταση που θα αρχίσει να καταθέτει ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τονίζουν αρμόδια στελέχη η ολομέτωπη αντιπολίτευση των τελευταίων ημερών θα αποτυπωθεί στη ΔΕΘ, μαζί με το πολιτικό στίγμα και την πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα αναπτυχθεί η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η οικονομία, όπου, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, διαπιστώνεται μία διαρκής προσπάθεια της κυβέρνησης να καρπωθεί επιτεύγματα και πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης (τρώει-όπως τονίζουν- από τα έτοιμα, π.χ. μείωση του ΕΝΦΙΑ ήταν ψηφισμένη από το Νοέμβριο του 2018, 120 δόσεις), το κοινωνικό κράτος και τα εργασιακά, όπου διαρκώς η ΝΔ προσπαθεί να φέρει από την πίσω πόρτα μνημονιακές ρυθμίσεις (π.χ. τροπολογίες Βρούτση που αποτελούσαν πάγιο αίτημα του ΔΝΤ και του ΣΕΒ) και στους θεσμούς, όπου διαπιστώνεται από όλα τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης μία καθεστωτική αντίληψη (βλέπε-αναφέρουν- μεθοδεύσεις για ξήλωμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, για την οποία η υπόθεση εκκρεμεί στο ΣτΕ το Δεκέμβριο, την σκανδαλώδη τροπολογία για την ΕΥΠ κλπ ).

Την ίδια στιγμή εντείνεται η αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση, καθώς προστίθενται και νέα μέτωπα στην αντιπαράθεση, όπως πχ οι φημολογούμενες ρυθμίσεις για τον αιγιαλό…

Πηγή: news247.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Υπό του Τρίκκης, Γαρδικίου & Πύλης, τα εγκαίνια του Ι. Ναού Αγ. Κων/νου & Ελένης στις Λογγιές Κοτρωνίου(βίντεο/φωτό)

Μέσα κλίμα πνευματικής χαράς και σύμφωνα με την τάξη και το τυπικό που ορίζει η Εκκλησίας,…