type001A_Shandong-630x420

Το Πολεμικό Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας ισχυρίζεται ότι έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη των ικανοτήτων της Αεροπορίας Ναυτικού τόσο από την άποψη εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού όσο και των εξοπλισμών.

Το Κινεζικό Πολεμικό Ναυτικό πρόκειται να στείλει το πρώτο αεροπλανοφόρο αμιγώς κινεζικής κατασκευής, Type – 001A Shandong, στο τρίτο, κατά σειρά, πρόγραμμα ασκήσεων, ενώ φαίνεται να σημειώνει σημαντική πρόοδο στην εκπαίδευση των πληρωμάτων καταστρώματος και των πιλότων που υπηρετούν στο αεροπλανοφόρο, που επιχειρούν με το μαχητικό Shenyang J-15 Flanker-X2 σε πολύ κακές καιρικές συνθήκες.

Ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού, Pei Yingjie στο περιοδικό China Daily είχε δηλώσει πως οι πιλότοι και το πλήρωμα επιχειρούν σε πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ προσέθεσε πως αυτό γίνεται σκόπιμα , διότι οι δυνητικοί αντίπαλοι τους έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και έτσι πρέπει να προετοιμαστούν σκληρά και να αξιοποιούν κάθε λεπτό.

Ενώ το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο στην εκπαίδευση για επιχειρήσεις με αεροπλανοφόρα, η Κίνα από την άλλη, είναι ακόμα σε πρώιμα στάδια καθώς έπρεπε να δημιουργήσει ένα μοντέλο λειτουργίας για παρόμοιες επιχειρήσεις από την αρχή.

Η προσγείωση αεροσκάφους στο αεροπλανοφόρο τη νύχτα είναι η πιο δύσκολη και επικίνδυνη πρόκληση για τους πιλότους, ανέφερε ο Σμηναγός Lu Zhaohui, ενώ στη συνέχεια είπε πως αρκετά τεχνικά και λειτουργικά προβλήματα έχουν ξεπεραστεί.

Ο διοικητής Μοίρας των J-15, Xu Ying, από τη μεριά του είπε πως οι πιλότοι πρέπει να ακολουθήσουν επαναλαμβανόμενες διαδικασίες κατάρτισης σε νυχτερινές επιχειρήσεις για να αποκτήσουν περισσότερη εμπειρία.

Εντούτοις, ενώ το Κινεζικό Πολεμικό Ναυτικό έχει βελτιώσει τις λειτουργίες του κατά τη διάρκεια των πτήσεων, αναπτύσσοντας επίσης νέες τακτικές και τεχνικές διαδικασίες για την λειτουργία των J-15 κατά τη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων.

Οι Κινέζοι πιλότοι εφαρμόζουν και βελτιώνουν αυτές τις τακτικές τόσο για αποστολές αεροπορικής άμυνας όσο και για αεροπορικά χτυπήματα εναντίον χερσαίων και θαλάσσιων στόχων.

Ο Σμηναγός Sun Baosong, στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε πως τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν φτάσει στις θάλασσες της Ανατολικής και Νότιας Κίνας, καθώς και στον Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, όπου πραγματοποίησαν πολλές ασκήσεις τακτικής, ενώ σκοπεύουν να επεκταθούν επιχειρησιακά και σε περισσότερα μέρη με περισσότερες αποστολές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του περιοδικού Global Times του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, το Shandong αναμένεται να υποβληθεί σε τρίτη σειρά δοκιμών με τους Κινέζους να έχουν δεσμεύσει ένα μεγάλο κομμάτι της θάλασσας για ασκήσεις κοντά στο ναυπηγείο του Dalian, όπου κατασκευάστηκε το αεροπλανοφόρο.

Σε κάθε περίπτωση, το Κινεζικό Πολεμικό Ναυτικό αναμένεται να αναπτύξει ταχύτατα τις ικανότητές του. Ο Υποπλοίαρχος Zhang Zhongming, πολιτικός επίτροπος της ναυτικής βάσης της Κίνας, με δήλωσή του στην China Daily, είπε ότι η εκπαίδευση των πιλότων μαχητικών που επιχειρούν στο αεροπλανοφόρο πρέπει να επιταχυνθεί, προκειμένου με τη σειρά τους να προωθηθούν και τα νέα σχέδια του Πολεμικού Ναυτικού.

onalert.gr,  National Interest

Δείτε εντυπωσιακό βίντεο του επιβλητικού αεροπλανοφόρου της Κίνας, Type – 001A Shandong :

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Πεζοπορία στα Μετέωρα, διοργανώνει η Ο.Λ.Κ. στις 08/10

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας διοργανώνει πεζοπορία στην περιοχή τ…