ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

 

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου φέτος  βρίσκει την Ελλάδα και την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με μια  παγκόσμια κρίση, ίσως τη μεγαλύτερη της γενιάς μας, που απειλεί  όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα μέχρι σήμερα, τον τρόπο ζωής μας,  την ίδια μας την ύπαρξη.

Στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκονται σήμερα όχι οι αγωνιστές του 1821 αλλά οι ήρωες της καθημερινότητας, γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι στην  καθαριότητα,  σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Αλλά κι όλοι αυτοί  που κάνοντας πράξη το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι» δίνουν τη μάχη της ευθύνης, ώστε να περιοριστεί κατά το δυνατόν η διασπορά και η εξάπλωση του ιού.

Είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης που ανάγεται σε συλλογική.  Είναι η ώρα της  αλληλεγγύης των γενεών και των κρατών, στη  βάση υπέρτατων αγαθών όπως η ζωή και η δημόσια υγεία. Αυτό θα συνιστά μια νίκη όχι μόνο ενάντια στον κορωνοιό αλλά και ενάντια σε όλες τις μελλοντικές επιδημίες και κρίσεις που θα μπορούσαν να απειλήσουν την ανθρωπότητα.

Φέτος, ας τιμήσουμε την διπλή  γιορτή της πίστης και της εθνικής αναδημιουργίας, υψώνοντας την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια μας. Και ας την κρατήσουμε εκεί μέχρι το τέλος της πανδημίας, αντλώντας  δύναμη  ενότητας.

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Δ. Τρικκαίων: Διαβούλευση για άλλα 20 εκ.€ σε έργα αντιπλημμυρικά, επιχειρηματικότητας, κοινωνικής στήριξης

Με τη δεύτερη φάση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει …