IMG_5430

Το «κλείσιμο» του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας & το Φράγμα της Πύλης, εκ των βασικών θεμάτων που απασχόλησαν το Δ.Σ. του Δ. Πύλης, κατά την χθεσινή του συνεδρίαση.

Προηγουμένως & προς το Προεδρείο ετέθησαν από πλευράς του δημ. συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Παπακωνσταντίνου δύο ερωτήματα, που αφορούσαν, το μεν πρώτο στην απουσία δημ. συμβούλων από τις συνεδριάσεις του Σώματος, το μεν δεύτερο για το ποια μέριμνα ελήφθη από πλευράς δημ. Αρχής, όσον αφορά στην αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων στην Τ.Κ. Στουρναραίικων.

Η απάντηση στο πρώτο ερώτημα ήρθε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Χρ. Νάκο ο οποίος τοποθετούμενος είπε, πως οι ενέργειες από πλευράς του έγιναν, προς στιγμήν όμως δεν έχει έρθει κάποια απάντηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για το α’ εξάμηνο του 2018, ενώ θα ακολουθηθούν οι ίδιες ενέργειες & για το β’ εξάμηνο του 2018.

Για το δεύτερο ερώτημα η απάντηση ήρθε από τον δημ. σύμβουλο κ. Βασ. Αναγνώστου, ο οποίος είπε πως το θέμα είναι στην αρμοδιότητα τριών φορέων, Δασαρχείου, Δήμου & ΙΓΜΕ… μελετάται & είναι στο στάδιο της προεργασίας.

Όσον αφορά για το ζήτημα της παύσης λειτουργίας του Υπ/τος της Εθνικής στην Πύλη, ο Δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας τοποθετούμενος ανέφερε ότι είναι γνώστης του θέματος, αν & επίσημα ως Δήμος δεν έχει ενημέρωση ακόμη, ωστόσο έγιναν κάποιες ενέργειες από πλευράς Δήμου. Πρόκειται για περίπτωση όμοια με της Πειραιώς, είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις & λειτουργούν με τη δική τους λογική.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε & ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης κ. Κ. Βοϊτσίδης, ο οποίος ανέγνωσε το ψήφισμα που συντάχθηκε από πλευράς Συλλόγου & απευθύνεται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΕ στην Αθήνα, το Δ/κό Συμβούλιο της Τράπεζας, στον Περ/ακό Δ/ντή Θεσσαλίας & τον Προϊστάμενο του τοπικού Καταστήματος Πύλης, ενώ τάχθηκε υπέρ της πρότασης του Δημάρχου για σύσταση πενταμελούς επιτροπής, η οποία θα επιχειρηματολογήσει απέναντι στην Δ/ση της Τράπεζας, για την παραμονή του Υπ/τος & την συνέχιση λειτουργίας του στην Πύλη.

Ένα άλλο πολύ σοβαρό ζήτημα, που ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο στο Σώμα & αποτελεί για τον Δ. Πύλης , σημαντικό στρατηγικό εργαλείο για την αειφόρο διαχείριση των υδατικών του πόρων, είναι αυτό της δημιουργίας του φράγματος της Πύλης.

Αφορμή της ανακοίνωσης η ενθαρρυντική απάντηση από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας & της αρμόδιας αυτής Υπηρεσίας της, ύστερα από ερώτηση του Δημάρχου προς αυτή, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι υπάρχουσες επ’ αυτού μελέτες, η οποία απάντηση καταλήγοντας αναφέρει, πως «Μετά τις προηγηθείσες διαδικασίες, υπάρχει η εκτίμηση πως οι ενέργειες που υπολείπονται είναι αυτές της οριστικής σύνταξης(οριστικοποίησης) της Μ.Π.Ε., καθώς & η σύνταξη των οικονομικών τευχών του εν λόγω έργου».

Για το θέμα αυτό η δημ Αρχή θα επιδιώξει σε σύντομο χρονικό διάστημα συνάντηση στην Αθήνα με τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκ. Φάμελλο, που είναι & ο καθ’ ύλην αρμόδιος. (Επ’ αυτού θα επανέλθουμε οσονούπω με αναλυτικό άρθρο).

Ένα άλλο σημαντικό θέμα, το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα από το Σώμα ήταν η δημιουργία «Κέντρου Τουριστικής Προβολής Δ. Πύλης», κάτι ανάλογο με αυτό του Δ. Καλαμπάκας, αρχής γενομένης με την μίσθωση κτιρίου στο οποίο θα στεγασθεί μαζί με τον ΟΠΟΠ.

Επίσης εξίσου σημαντικό, η ομόφωνη έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δ. Πύλης & του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), για τη συμμετοχή του Δήμου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi4EU, που δίνει τη δυνατότητα σε 2800 δήμους σε όλη την Ευρώπη να εγκαταστήσουν δίκτυα WiFi σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, δημόσιες βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα ή πλατείες κλπ.

Τα χρηματοδοτούμενα αυτά, από το πρόγραμμα WiFi4EU δίκτυα θα είναι δωρεάν, απαλλαγμένα από διαφημίσεις και δεν θα συλλέγουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα θέματα ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν χθες από το Σώμα, πέρασαν..

Ομόφωνα τα υπ’ αριθμ:1-2-3-5-6-7-8-9-10-11-12-14-15-16-18-19-20-21-23-24-25-26-27 & από το 29 έως το 47.

Κατά πλειοψηφία τα υπ’ αριθμ: 4-13-17-22, ενώ αναβλήθηκε το 28.(Βλ. θέματα… ΕΔΩ)

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…