yp paideias

Με εντολή του γραφείου του υπουργού Παιδείας και ύστερα από εισαγγελική παραγγελία

Εκπαιδευτικοί,  μετά από εισαγγελική παραγγελία και ύστερα από ανταλλαγή αλληλογραφίας με το υπουργείο Παιδείας, έλαβαν γραπτή απάντηση από το ΙΕΠ, στο αίτημά τους να τους χορηγηθούν οι εκθέσεις αξιολόγησή τους που έγινε το έτος 2014  από τους   Περιφερειακούς  Διευθυντές Εκπαίδευσης ,   Υπεύθυνους Παιδαγωγικής Καθοδήγησης,   Σχολικούς  Συμβούλους και  Διευθυντές σχολικών μονάδων .

Το Σεπτέμβριο του 2017,  υποψήφιοι Διευθυντές που δεν τοποθετήθηκαν Διευθυντές Σχολείων, στις τελευταίες κρίσεις, κατέθεσαν στο ΙΕΠ εισαγγελικές παραγγελίες για να τους δοθούν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης τους που έγινε το Νοέμβριο του 2014 όταν ασκούσαν καθήκοντα Διευθυντή σχολικής μονάδας.

Ο λόγος ήταν οι ιδιαίτερα χαμηλές βαθμολογίες που έλαβαν στην συνέντευξη.

Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, ζητήθηκαν για να    προσκομιστούν στις ανακριτικές αρχές , που διεξάγουν έρευνα ύστερα από καταγγελίες και ερωτήσεις στη Βουλή  καθώς και να δοθούν ως πρόσθετα στοιχεία  στον Γραμματέα της Κομισιόν.

Η εν λόγω αξιολόγηση των Διευθυντών Σχολείων πραγματοποιήθηκε το 2014 και διακόπηκε απότομα χωρίς εξηγήσεις τα Χριστούγεννα του 2014.

Έγινε σύμφωνα με το Π.Δ. 152/2013 20-10-2014 και με την απόφαση 10940/20-10-2014 του υπουργείου Παιδείας με αξιολογητές το Διευθυντή Εκπαίδευσης και τον Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης.

Πολλοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και Σύμβουλοι είχαν καταχωρήσει στην πλατφόρμα τις βαθμολογίες στο κατατεθειμένο portfolio των διευθυντών.

Το ΙΕΠ το Σεπτέμβριο 2017 είχε απάντησει στην εισαγγελία και στους ενδιαφερόμενους ότι αδυνατεί να δώσει τα στοιχεία αυτά γιατί το υπουργείο Παιδείας έχει τους κωδικούς της βάσης δεδομένων και ότι  δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτήν.

Το ΙΕΠ είχε μόνο την τεχνική υποστήριξη της πλατφόρμας αξιολόγησης.

Οι εκπαιδευτικοί μετά από αυτό κατέθεσαν ισάριθμες εισαγγελικές παραγγελίες στο γραφείο του υπουργού ώστε να δοθεί εντολή στο ΙΕΠ να τους δοθούν τα στοιχεία αυτά.

Στις 10 Δεκεμβρίου το γραφείο του υπουργού μετά τις νέες εισαγγελικές παραγγελίες έδωσε έγγραφη εντολή στο ΙΕΠ να δοθούν τα στοιχεία στους ενδιαφερόμενους.

esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ζητείται προσωπικό στο Παλαιομονάστηρο…

Ζητείται γυναίκα για κουζίνα σε κατάστημα αναψυκτήριο – ψησταριά στο Παλαιομονάστηρο  Τρικ…