sarakatsanoi

Το Σάββατο 8/6/ πραγματοποιήθηκε  Σύσκεψη στο  Δημαρχείο Πύλης μεταξύ του Δημάρχου Κων/νου Μαράβα  με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγου Σαρακατσαναίων  παρουσία των Αντιδημάρχων  Πολιτισμού κ. Γεωργίου Τζιορτζιώτη, Καθαριότητας κ. Λαμπρινής Οικονόμου,  στο πλαίσιο της αρτιότερης οργάνωσης του 39ου Ανταμώματος (ίσως της μεγαλύτερης υπαίθριας πολιτιστικής εκδήλωσης Πανελλαδικά.

Ως γνωστόν το παραπάνω Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τριήμερο 28-29-30 Ιουνίου στα Περτουλιώτικα  λιβάδια.

Πριν  από την συζήτηση ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος Μουτσιάνας  και τα υπόλοιπα  μέλη του Δ.Σ. έδωσαν συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Κώστα Μαράβα για την επανεκλογή του ευχόμενοι καλή επιτυχία στη συνέχιση του έργου του.

Ο κ. Μαράβας καλωσόρισε τους εκπροσώπους  της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας του Συλλόγου  των Σαρακατσαναίων, εκφράζοντας την αμέριστη βοήθεια τόσο του ίδιου όσο και του Δήμου Πύλης στην Πανελλήνια αυτή Πολιτιστική Εκδήλωση των Σαρακατσαναίων όπως κάθε χρόνο επαναλαμβάνει η παρούσα Δ.Α.

Στην εισήγηση του ο Πρόεδρος κ. Μουτσιάνας ανέφερε κατ’ αρχήν  διαδικαστικά τις πρακτικές εργασίες με την βοήθεια όλων εμπλεκομένων για την καλλίτερη επιτυχία του Ανταμώματος.

Επίσης έβαλε το ζήτημα της κατασκευής παραδοσιακού οικισμού στα Περτουλιώτικα λιβάδια ,ήδη το Δασαρχείο και το Πανεπιστήμιο είναι θετικοί άλλαξε η φιλοσοφία προτείνοντας να γίνει μία διαβούλευση στο Περτούλι με το Δασαρχείο και τους Τοπικούς παράγοντες.

Τονίζοντας ότι πρέπει  να φέρουμε  Τουρισμό κάνοντας σημείο αναφοράς την περιοχή για να  πάει  μπροστά αυτός ο τόπος και σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να κάνουμε κάτι, το οποίο θα είναι καλό και για τον Δήμο Πύλης.

Ο  Δήμαρχος συναίνεσε  με τα λεγόμενα  του  Προέδρου  και με τις τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ. επισημαίνοντας ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια.

Από τον Δήμο Πύλης

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Μπακάλης: Δεσμεύομαι να εργαστώ αγόγγυστα, για τον κάθε πολίτη του Δήμου μας

Επ’ ευκαιρία της εκλογής μου ως δημοτικός σύμβουλος στον Δ. Πύλης, θα ήθελα να ευχαρ…