foreign_ministry-630x419

Τουρκικό «μπαϊράκι» στις ΗΠΑ μετά την έκθεση κόλαφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Χρησιμοποιώντας γλώσσα έξω από τα διπλωματικά ήθη η Άγκυρα καταφέρθηκε εναντίον της αμερικανικής διπλωματίας για την Έκθεση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Με πιο διπλωματικό ύφος το Κρατικό Πρακτορείο Ανατολή υποστηρίζει ότι το Τουρκικό ΥΠΕΞ επέκρινε τις ΗΠΑ για την προνόηση των απόψεων των πηγών που συνδέονται με την τρομοκρατία και την παραβίαση των γεγονότων.

Όπως μεταδίδει με το τηλεγράφημά του το Ανατολή: «Η Τουρκία είναι «βαθιά απογοητευμένη» από την έκθεση, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση σχετικά με την ετήσια έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

«Η παρούσα έκθεση βασίζεται σε μια μακρινή κατανόηση της ευθύνης, παρουσιάζοντας ως πραγματικούς τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες των τρομοκρατικών κύκλων», πρόσθεσε.

Η έκθεση «γεμίζει με ισχυρισμούς και ισχυρισμούς στο τμήμα που αφορά τη χώρα μας και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», δήλωσε το υπουργείο.

Τόνισε ότι παρά την έντονη μάχη κατά των σοβαρών, πολύπλευρων απειλών κατά της τρομοκρατίας, η Τουρκία συνεχίζει τη δέσμευσή της στις αρχές της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

Πρόσθεσε ότι η έκθεση παρουσιάζει τα μέτρα της Τουρκίας ως μέρος της δίκαιης και νόμιμης μάχης της εναντίον τρομοκρατικών ομάδων όπως η Daesh, η YPG / PKK, ο Οργανισμός Τρομοκρατίας Fetullah (FETO) και η DHKP-C με έναν προκατειλημμένο τρόπο που δεν ταιριάζει με τα γεγονότα .

Σύμφωνα με τη δήλωση, η έκθεση αγνοεί τον αγώνα της Τουρκίας κατά της «ριζικής τρομοκρατικής ομάδας FETO» ή της Οργάνωσης Τρομοκρατίας Fetullah, της ομάδας πίσω από μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, προσθέτοντας:

«Δεν είναι τυχαίο ότι μια τέτοια έκθεση, η οποία επαναλαμβάνει τα λόγια των τρομοκρατικών ομάδων και περιγράφει την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ως« εσωτερική σύγκρουση », γράφεται σε μια χώρα όπου ζει ο επικεφαλής της FETO».

Ο FETO και ο αρχηγός του με έδρα τις ΗΠΑ Fetullah Gulen ενορχηστρώνουν το ηττημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, το οποίο άφησε 250 ανθρώπους μαρτύρων και σχεδόν 2.200 τραυματίες.

Η Τουρκία παραπονέθηκε ότι η Ουάσινγκτον δεν θα ενεργήσει για την αίτησή της έκδοσης για τον Gulen, ο οποίος ζει στην Πενσυλβάνια.

«Επιπλέον, συμβουλεύουμε τις χώρες που κατηγορούν τη χώρα μας για αθέμιτες αξιώσεις να σταματήσουν πρώτα συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον των πολιτών τους», δήλωσε η δήλωση του υπουργείου.

Πρόσθεσε ότι ο αγώνας της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και οι προσπάθειες για την ενίσχυση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και της ελευθερίας θα συνεχιστούν χωρίς ανάπαυση.

onalert.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…