Nefos copy

Σε μια περιοχή περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους χθες, εξαιτίας τοξικού νέφους που προκάλεσε φωτιά που εκδηλώθηκε σε μια μεγάλη χωματερή ελαστικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές.

Η παράνομη χωματερή μεταχειρισμένων ελαστικών αυτοκινήτων – η μεγαλύτερη της Ισπανίας, σύμφωνα με ΜΜΕ – βρίσκεται στην επαρχία του Τολέδου, στις κοινότητες Σεσένια και Βαλδεμόρο.

«Όλα δείχνουν ότι η καταστροφή αυτή προκλήθηκε από πρόθεση», έκρινε ο δήμαρχος της Σεσένια Κάρλος Βελάσκεθ μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser, εξηγώντας ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες αποκλείουν το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να οφειλόταν σε ατύχημα.

Η φωτιά προκάλεσε «ένα τοξικό νέφος που μπορεί να επηρεάσει ένα μέρος του πληθυσμού της Σεσένια», μιας πόλης 20.000 κατοίκων, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αρχές της επαρχίας Καστίλης-Λα Μάντσα.

Η χωματερή βρίσκεται κοντά σε έναν πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο, που συνδέει την πρωτεύουσα με την Ανδαλουσία, στη νότια Ισπανία.

Οι αρχές της περιοχής κάλεσαν πρώτα τους κατοίκους να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους, αλλά χθες το απόγευμα διέταξαν την απομάκρυνση των κατοίκων. Διατέθηκαν λεωφορεία για όσους δεν έχουν ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και τα σχολεία στην περιοχή έκλεισαν.

Τοπικοί αξιωματούχοι δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσουν πόσο ακόμη θα διαρκέσει η φωτιά, παρότι έχει τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην περιοχή. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετείχαν χθες τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Πηγή:koutipandoras.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Θρίλερ με την έδρα της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δ. Πύλης;;;

Σε θρίλερ τελικά εξελίσσεται η κατανομή των εδρών στον Δ. Πύλης, αφού η καταμέτρηση των ψή…