syriza-copy

Στο επίκεντρο της ατζέντας στην σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, βρέθηκε η αξιολόγηση, το χρέος, η επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα και το ΕΣΡ.

Στη συνεδρίαση, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές, έγινε συζήτηση για την αξιολόγηση και τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση. Επιπλέον συζήτηση πραγματοποιήθηκε και για το θέμα του χρέους σε συνάρτηση με την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, και τον αντίκτυπο που έχει στις ευρύτερες εξελίξεις. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λόγω των υποχρεώσεών του στις Βρυξέλλες.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε επιπλέον και το θέμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με τις ίδιες κομματικές πηγές να τονίζουν ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για συναίνεση, και με τη ΝΔ και με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με στόχο να συγκροτηθεί το ΕΣΡ.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και σε αυτό το ζήτημα, και συμπλήρωναν ότι είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι ήδη έχει διαμορφωθεί ένα θετικό κλίμα, κλίμα συναίνεσης, το οποίο αποτυπώθηκε και στην ψηφοφορία της τελευταίας συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, όπου, υπενθυμίζεται, η κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν θετικά.

altsantiri.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Ρελάνς «Μαράβα», με τα βαριά του χαρτιά, πριν την κόψη του νήματος…

Είναι γενική ομολογία πλέον ότι ο νυν και νέου υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, ότ…