istock-118440224_821_107722583_type12905

Και αυτό μπορεί να ισχύει για όλες τις ηλικίες!

To πρώτο ραντεβού μπορεί να κάνει ακόμα και όσους ξεχειλίζουν από αυτοπεποίθηση, να αισθάνονται τουλάχιστον νευρικοί. Μερικές φορές, το να αισθάνεσαι λίγο ντροπαλή είναι αναπόφευκτο γι αυτό πρέπει να γνωρίζεις πώς να το διαχειριστείς.

Κάθε συστολή που αισθάνεσαι σε κάθε δεδομένη στιγμή είναι μέρος του ποια είσαι και το όλο σημείο μιας νέας γνωριμίας είναι να δείξεις τον γνήσιο εαυτό σου σε κάποιον, για να δεις αν του κάνεις κλικ . Άρα λοιπόν, είναι καλό να είσαι ο αυθεντικός ντροπαλός εαυτός σου σε κάθε στιγμή; Εν συντομία: Οπωσδήποτε.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του The Professional Wingman, Thomas Edwards Jr., δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είσαι ειλικρινής με τον άνθρωπο που βγαίνεις για το πώς αισθάνεσαι. «Όταν είσαι σε θέση να το αναγνωρίσεις, το νέο σου φλερτ, που πιθανόν να αισθάνεται επίσης ντροπαλός ή νευρικός, θα εκτιμήσει το άνοιγμα και θα αρχίσει να επικοινωνεί μαζί σου», δήλωσε ο Edwards στο Elite Daily. «Το να είσαι ντροπαλή με κάποιον που σε προσελκύει είναι μια πολύ συνηθισμένη εμπειρία. Είναι πάντα ΟΚ να δείχνεις μια ευαισθησία».

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάσαι ότι ακόμα κι αν ίσως να μην είσαι σε θέση να αποφύγεις τη νευρικότητά σου, αυτοί που είναι πιο εσωστρεφείς, τείνουν να τα πηγαίνουν καλά σε οικεία περιβάλλοντα, εξηγεί ο Edwards. «Εάν είσαι εσωστρεφής, να θυμάσαι ότι η “υπερδύναμη” σου είναι να συνδέεσαι σε επίπεδο ενός προς ενός και όχι με μεγάλες ομάδες».

Μόλις αποδεχτείς το γεγονός ότι η ντροπή σε ένα ραντεβού είναι απολύτως φυσιολογική, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να κάνεις τον εαυτό σου να αισθάνεται λίγο λιγότερο ανήσυχος. Σύμφωνα με την coach σχέσεων Nina Rubin, ένας πολύ καλός τρόπος για ένα επιτυχημένο ραντεβού είναι να ενσωματώσεις μια διασκεδαστική δραστηριότητα, ώστε να μην αισθάνεσαι πολύ «στημένη». «Οργάνωσε ραντεβού με δραστηριότητες όπως το μίνι γκολφ ή μια πεζοπορία, ώστε να μπορείς να επικεντρωθείς εύκολα στο διασκεδαστικό κομμάτι εκτός από τη συζήτηση», δήλωσε η Rubin στο Elite Daily.

Αν αποφασίσετε να πάτε κάπου για ένα φαγητό ή ένα ποτό, η Rubin συνιστά να παραμένεις πάντα ο εαυτός σου. «Να ακούς με προσοχή και να απαντάς ειλικρινά», εξήγησε. «Κάνε ερωτήσεις με τις οποίες πραγματικά θέλεις να μάθεις για τον άνθρωπο με τον οποίο βγήκες. Εάν σου προτείνει ένα θορυβώδες ή πολυσύχναστο μέρος, πρότεινε του ένα άλλο σημείο που είναι λίγο πιο ήσυχο, ώστε να μην χρειάζεται να φωνάζεις. Να εκφράσεις τις πραγματικές σου ανάγκες για να είσαι στα καλύτερά σου».

H ειδική για θέματα συμπεριφοράς, Clarissa Silva, δήλωσε ότι είναι επίσης μια καλή ιδέα να αποφύγεις την εμμονή να κάνεις την «τέλεια» πρώτη εντύπωση. «Μην ξεπερνάς τον εαυτό σου για να κάνεις την τέλεια πρώτη εντύπωση», δήλωσε η Silva. «Βρες το κατάλληλο ντύσιμο, χτένισμα και μακιγιάζ για να αισθάνεσαι άνετη και να απολαύσεις τη συνάντηση με το άτομο που έχεις ραντεβού αντί να προσέχεις την εμφάνισή σου σε όλη τη διάρκεια του ραντεβού».

Παρόλο που ένα ραντεβού μπορεί να κάνει τον οποιονδήποτε να αισθάνεται σε αναμμένα κάρβουνα, με λίγη προετοιμασία και ειλικρίνεια, το να φανερώσεις τα συναισθήματα σου μπορεί να γίνει πιο εύκολο.

Πηγή: womenonly.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Νάκος: Ο «σερ» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…Έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο, αλλά περισσότερη δυναμική, ως παράταξη άσκησης εξουσίας

Χρήστος Νάκος…Ένας άνθρωπος, που οι περισσότεροι από εμάς, τον γνωρίσαμε μέσα από τη…