agrotes

Τι πρέπει να έχουν οι νέοι αγρότες που εντάχθηκαν το 2014 στο πρόγραμμα για να λάβουν την 2η και 3η δόση.

Σύμφωνα με το νόμο:

1. Σύμφωνα με την παρ. 1 της υπ’ αριθ. 16039/30-07-2013 Εγκυκλίου του ΥΠΑΑΤ: «Ο διοικητικός έλεγχος των αιτήσεων πληρωμής που περιέχουν «Ειδική Μελέτη Κατάδειξης Επίτευξης των Συμβατικών Υποχρεώσεων» με την οποία καταδεικνύεται η επίτευξη των συμβατικών υποχρεώσεων κατά το προηγούμενο της υποβολής αίτησης πληρωμής έτος, πραγματοποιείται βάσει της εξατομίκευσης της Ενιαίας Δήλωσης Εκμετάλλευσης (ΕΔΕ) του έτους επίτευξης των συμβατικών υποχρεώσεων».

2. Επίσης, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 14357/13-12-2011 Υπουργική Απόφαση:\α) Άρθρο 1, παρ. 3 (για τη 2η δόση): «Η Ειδική Μελέτη αφορά στη γεωργική εκμετάλλευση του έτους υποβολής της αίτησης πληρωμής ή του προηγούμενου έτους…». Το ίδιο αναφέρεται στο Άρθρο 3, παρ. 3 (για την 2η & 3η δόση).

β) Άρθρο 6, παρ. 3 (για τη 2η δόση): «Η επίτευξη των ανωτέρω δεσμευτικών στόχων του Επιχειρηματικού Σχεδίου της τριετίας διαπιστώνεται βάσει των στοιχείων της εξατομίκευσης της Ενιαίας Δήλωσης Εκμετάλλευσης του έτους υποβολής της αντίστοιχης αίτησης πληρωμής ή/και του προηγούμενου έτους».Το ίδιο αναφέρεται στην παρ. 4 του ίδιου άρθρου (για την 2η & 3η δόση).

Επομένως στους  φακέλους πληρωμής για τη 2η δόση ή για την 2η και την  3η δόση που υποβλήθηκαν  το 2017 πρέπει να έχουν μεταξύ άλλων τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την πληρωμή (βεβαίωση κατάρτισης για την πληρωμή της 2ης δόσης και βεβαίωση κατάρτισης και επιτόπιο έλεγχο για την πληρωμή της 2ης και  3ης δόσης).

Εφόσον στους φακέλους υπάρχει Ειδική Μελέτη Κατάδειξης Επίτευξης με βάση το 2016, εξετάζεται η εξατομίκευση του 2016 και εάν έχει επιτευχθεί  ο στόχος τριετίας ή πενταετίας, αντίστοιχα, μπορούν οι φάκελοι να προωθηθούν για πληρωμή.

agrocapital.gr

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Την Παρασκευή στη Μουριά, η κεντρική ομιλία του Βάιου Καλύβα