timi-21-lepta-kilo-skliro-apo-synetairismo-platykampou-696x462

Tιμή 21 λεπτά συν ΦΠΑ στον παραγωγό ανακοινώνει από ώρα σε ώρα για το σκληρό σιτάρι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου, πιστοποιώντας την ανοδική δυναμική που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες στην εγχώρια αγορά.

Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που έχει επισήμως ανακοινωθεί μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν από συνεταιριστική οργάνωση. Είχαν προηγηθεί τα 20 λεπτά/κιλό που από πολύ νωρίς γνωστοποίησε ότι θα πληρώσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου ενώ ακολούθησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Χάλκη με 20,5 λεπτά/κιλό.

Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ύπαιθρος Χώρα» που κυκλοφορεί αυτή την Παρασκευή 5 Ιουλίου στα περίπτερα, προσφορά άνω των 220 ευρώ/τόνος (222 ευρώ/τόνος, σύμφωνα με πληροφορίες) από ελληνική εμπορική εταιρεία έχει στα χέρια της η ΕΑΣ Ορεστιάδα η οποία πραγματοποίησε την Τετάρτη 3 Ιουλίου δημοπρασία για 10.000 τόνους σκληρού σιταριού.

 Μιλώντας στο ypaithros.gr, o πρόεδρος του ΑΣ Πλατυκάμπου, Γιάννης Κουκούτσης αναφέρει ότι ο συνεταιρισμός έχει συγκεντρώσει ως τώρα μια σημαντική ποσότητα της τάξης των 4.000 τόνων με πολύ υψηλά και πιστοποιημένα ποιοτικά χαρακτηριστικά. «Αξιοποιώντας αυτά τα χαρακτηριστικά και επιτελώντας το ρόλο μας σαν συνεταιρισμός, είμαστε σε θέση να δώσουμε αυτή την τιμή η οποία είναι πράγματι η καλύτερη της αγοράς μέχρι στιγμής, αν και θεωρούμε ότι απέχει πολύ από την τιμή την οποία θα έπρεπε να λαμβάνει σήμερα ο παραγωγός προκειμένου να είναι βιώσιμος», σημειώνει ο κ. Κουκούτσης. Ο ίδιος προσθέτει ότι «στην περιοχή μας, οι παραγωγοί πληρώνονται αυτή τη στιγμή το σκληρό σιτάρι στα 18 λεπτά από τους μεγάλους εμπόρους».

Σπεύδει, δε, να υπογραμμίσει ότι ο συνεταιρισμός έχει ήδη βρει αγοραστή για τα σκληρά του σιτάρια, επομένως- όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- «ο κύκλος αυτός κλείνει για εμάς». «Είμαστε κατά των ανοιχτών τιμών και θέλω να το τονίσω αυτό, καθώς δεν εξυπηρετούν το συμφέρον των παραγωγών», συμπληρώνει.

Πηγή: ypaithros.gr

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Λευτ. Αυγενάκης: Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ημέρα!

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ-ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩ…