731 (2)

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων πραγματοποίησε και φέτος την καθιερωμένη εκδήλωση Τιμής και Μνήμης των Μαχητών του 5ου Συντάγματος στο Ύψωμα 731, με τη δέουσα επισημότητα. Στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, πραγματοποιήθηκε Όρθρος και Θεία λειτουργία και ακολούθησε τέλεση Ιερού Μνημόσυνου υπέρ των πεσόντων.

Ο Συνταγματάρχης ε.α. κ. Κυριάκος Μπρίσης εκφώνησε ομιλία στον χώρο του Ιερού Ναού με τίτλο «Ύψωμα 731» όπου και τοποθετήθηκε αναλυτικά στα γεγονότα που συνέβησαν στο ύψωμα 731 καταλήγοντας συγκινημένος:

«Οι ήρωες που έδωσαν τον τιτάνιο αγώνα στο ύψωμα 731, καθώς και σε όλη την αμυντική τοποθεσία του 5ου Συντάγματος, κάθε τέτοια μέρα, όπως η σημερινή, προβάλλουν μπροστά μας τα ιδανικά που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα από την αρχαιότητα και αυτά είναι: η αγάπη για την ελευθερία, η μεγαλοψυχία, το φιλότιμο, η αξιοπρέπεια, η συνέπεια στην εκτέλεση του καθήκοντος, το χρέος απέναντι στην Ιστορία η αγάπη στον Θεό και την πατρίδα. Η θυσία τους ας γίνει για εμάς χρέος ενότητας και προσήλωσης στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης ξενάγησε στον χώρο του Μνημείου τους Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομο και Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητο καθώς και τον Διοικητή της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ταξίαρχο κ. Δημοσθένη Κωστόπουλο.

Ακλούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Μνημείου.

Στη συνέχεια μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού σχολειού Μ. Καλυβίων και του Γυμνασίου Μ. Καλυβίων απήγγειλαν ποιήματα σχετικού περιεχομένου καθώς και προχώρησαν στην συμβολική δεντροφύτευση στη μνήμη των πεσόντων, ενώ το σκηνικό πλαισίωσε άγημα του Εκπολιτιστικού Λογογραφικού Ομίλου Καλυβίων.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, εκπροσώπους φορέων και συλλόγων, συγγενείς και απογόνους των Μαχητών και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο από το άγημα της Σ.Μ.Υ. και το μουσικό τμήμα της Πρώτης Στρατιάς.

731 (1)

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Με τις δέουσες τιμές, η Πιαλεία & ο Δ. Πύλης, γιόρτασαν τα 23α «Τσιαβαλιάρεια»

Σήμερα Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 & και ώρα 10:45π.μ. στην πλατεία της Τ.Κ. Πιαλείας, π…