DSC00475

Ευλόγησαν τα ζώα τους, χθες Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, οι Κτηνοτρόφοι της Πύρρας, για δεύτερη χρονιά φέτος, τιμώντας τον προστάτη των οικόσιτων ζώων Άγιο Μόδεστο, στο ομώνυμο μοναστήρι στην Πύρρα, παρουσία του Δημάρχου Πύλης κ. Κώστα Μαράβα.

Μια ξεχωριστή και σεμνή  εκδήλωση οργάνωσαν οι Κτηνοτρόφοι της Πύρρας (Τ.Κ. Δήμου Πύλης) για 2η χρονιά  με την συνεργασία της Τ.Κ. Πύρρας και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μοναστηριού  του Αγίου Μόδεστου  Πύρρας, όπου χθες το απόγευμα τελέστηκε Εσπερινός και Αγιασμός, από τον Πρεσβύτερο Πατέρα Κων/νο Γιώτα.

Ως γνωστόν το Μοναστήρι του Αγίου Μόδεστου βρίσκεται στον χώρο των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, σε ένα υπέροχο χώρο με υψ. 1110μ.

Επίσης η 1η του Σεπτεμβρίου θεωρείται το ξεκίνημα της Χρονιάς του Πρωτογενούς Τομέα.

Παρόντες  αρκετοί κτηνοτρόφοι της Πύρρας ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύρρας κ. Απόστολος  Γιώτας, ο Αντιδήμαρχος κ. Άρης Τζάνης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Χρήστος Νάκος, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αθανάσιος Γιαννοτάκης, κ. Ηλίας Λαμπρογιώργος, η   Γεωπόνος του Δήμου Πύλης κ. Έφη Φωτάκη, η Δασολόγος του Δήμου κ. Παναγιώτα Λαμπρογιώργου, και η υπάλληλος του Δήμου κ. Βάνα Διαγωμά.

Χαιρετισμό  έκανε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των κτηνοτρόφων ο κ. Κων/νος  Παπαθανασίου  καλωσορίζοντας τους επισήμους και τους κτηνοτρόφους, τονίζοντας το σημαντικό ρόλο του Πρωτογενούς Τομέα στην Κοινωνία μας.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα ο οποίος  τόνισε τα εξής.  «Είμαι συγκινημένος με την εκδήλωση που ετοιμάσετε εσείς οι κτηνοτρόφοι της Πύρρας και να είστε υπερήφανοι για το επάγγελμά σας, γιατί και εγώ είμαι κτηνοτρόφος. Το κτηνοτροφικό κεφάλαιο αποτελεί μέρος του Πρωτογενούς Τομέα, αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα στην Εθνική μας Οικονομία και πρέπει να το προσέξει η Πολιτεία».

Ακολούθησε δείπνο με ποικιλία ψητών, όπου τα εκλεκτά εδέσματα τα απόλαυσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι που ήταν δική τους προσφορά, με την συνοδεία δημοτικής ορχήστρας.

Τέλος όλοι οι κτηνοτρόφοι πήραν Αγιασμό και πήγαν και ράντισαν τους Στάβλους και τα Ζώα τους.

Άλφα-Ταφ

DSC00471 DSC00473

DSC00464 DSC00465 DSC00477

DSC00472 DSC00474 DSC00483 DSC00485 DSC00493

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Σε μεγάλη νίκη οδεύει ο Κώστας Μαράβας!!!

,Σε μεγάλη νίκη φαίνεται να οδεύει ο νυν Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας, ύστερα κι από τα πρώτ…