KAPNISMA-1-979x768

Αισιόδοξα μηνύματα για τον Δήμο Τρικκαίων, εν μέσω δυσάρεστων στοιχείων για το κάπνισμα. Διότι, μπορεί ο Δήμος να έχει εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο, οι τρικαλινοί/ες και οι καταστηματάρχες πλέον να βιώνουν τα οφέλη αυτής της κίνησης, αλλά οι συνέπειες του εθισμού, παραμένουν.

Στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) στα Τρίκαλα, τον Σάββατο 4 Μαΐου 2019, για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (στις 31η Μαΐου), ο Δήμος Τρικκαίων είχε την τιμητική του. Διότι επελέγη – και βραβεύθηκε, μαζί με τους φορείς της κοινωνίας – ως η πρώτη ελεύθερη από τσιγάρο πόλη, με βάση την εφαρμογή του νόμου από το 2017.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε την προσπάθεια να γίνει το αυτονόητο: να εφαρμοστεί ο νόμος. Χαρακτήρισε σε δηλώσεις του ως πολύ σοβαρή την προσπάθεια που ξεκίνησε, αρχικώς με την ενημέρωση των πολιτών και στη συνέχεια με τη συνεργασία με όλους τους φορείς του Δήμου. Επεσήμανε τη σημασία των ελέγχων (1200 έλεγχοι με 50 – 60 πρόστιμα τους τελευταίους 20 μήνες) και τη συνεργασία με καταστηματάρχες, φορείς και πολίτες. Και συνέχισε: «Στην πόλη μας πλέον όσοι δεν καπνίζουν δεν αισθάνονται μόνοι τους. Δεν είναι πια οι στρυφνοί που παραπονούνται για το αυτονόητο. Δεν μπορώ να σας πω ότι έχει επιτευχθεί 100% επιτυχία αλλά υπάρχει μεγάλη βελτίωση».

Ο κ. Παπαστεργίου παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του Δήμου Τρικκαίων, ενώ ο συντονιστής των Εθελοντών Τρικάλων και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Λάππας, για λογαριασμό των Εθελοντών. Επίσης βραβεύτηκαν, η Ελληνική Αστυνομία, η ΣΕΦΑΑ, το Κέντρο Πρόληψης Τρικάλων και ο Σύλλογος Καφετεριών – Μπαρ των Τρικάλων, που μετείχε από την αρχή στην εκστρατεία.

Στην ημερίδα συζητήθηκε πλήθος επιστημονικών ανακοινώσεων. Οι κ.κ. Ιωάννα Μητρούσκα, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, Παρασκευή Κατσαούνου, Επίκουρη Καθηγήτρια Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, Μάρθα Ανδρίτσου, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, Σοφία Γιδά, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, Παρασκευή Αργυροπούλου – Πατάκα, Ομότιμη Καθηγήτρια Πνευμονολογίας, τ. Αντιπρύτανης Α.Π.Θ. και Μιχάλης Τουμπής, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, έθεσαν στοιχεία για το κάπνισμα και συζητήθηκαν ζητήματα για τη σχέση καπνίσματος και νοσημάτων, για το παθητικό κάπνισμα και για τα ανησυχητικά στοιχεία για το κάπνισμα από τις Ελληνίδες.

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Νάκος: Ο «σερ» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…Έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο, αλλά περισσότερη δυναμική, ως παράταξη άσκησης εξουσίας

Χρήστος Νάκος…Ένας άνθρωπος, που οι περισσότεροι από εμάς, τον γνωρίσαμε μέσα από τη…