Neoi

Κώστας Αγοραστός: «Μεγάλης σημασίας και ιδιαίτερης αξίας η δημιουργία αυτού του καινοτόμου θεσμού»

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με την οργανωτική επιτροπή

Τη δημιουργία Περιφερειακού συμβουλίου Νέων δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στόχο να ενδυναμώσει τη φωνή των νέων και να ενεργοποιήσει τη νεολαία να ασχοληθεί πιο ενεργά με τα κοινά. Αυτό έγινε γνωστό μετά από συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Λιούπας με μέλη της οργανωτικής επιτροπής.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κ. Αγοραστός: «Για εμάς η δημιουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων είναι μεγάλης σημασίας και ιδιαίτερης αξίας. Επιθυμούμε τη συμμετοχή των νέων και θέλουμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να εκφραστούν θεσμικά. Ακούμε τη φωνή των νέων ανθρώπων, που αποτελούν το οξυγόνο της ζωής και τους φορείς νέων ιδεών. Τους στηρίζουμε σ’ αυτή την καινοτόμα προσπάθεια και είμαστε βέβαιοι ότι το εγχείρημα αυτό θα είναι επιτυχημένο».

Οι στόχοι του Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων είναι να ενδυναμώσει τη φωνή των νέων ανθρώπων και να εκφράσουν τις ιδέες, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους για τα προβλήματα που αφορούν την περιοχή μας και να προτείνουν λύσεις και στο τρόπο με τον οποίο θα βελτιωθούν οι ζωές των πολιτών, από την οπτική γωνία των νέων Θεσσαλών.

Σημαντική παράμετρος αποτελεί στη συμμετοχή των νέων η γνώση στον τρόπο λήψης αποφάσεων και των διαδικασιών των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης συνολικά. Ακόμα, θα είναι μια ευκαιρία για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί ενεργά στο μέλλον με την πολιτική και την κοινωνική προσφορά αφού εμφυσύεται το πνεύμα της εκπροσώπησης των πολιτών και μιας ομάδας ανθρώπων στα πλαίσια του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μετά το πέρας των διαδικασιών του Περιφερειακού Συμβουλίου τα πρακτικά θα παραδίδονται αυτοπροσώπως από την Οργανωτική Επιτροπή στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και οι προτάσεις με αναγεγραμμένο το όνομα του Περιφερειακού Συμβούλου που τις πρότεινε. Αυτό θα προσδίδει και στον συμμετέχοντα σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα της ευθύνης και της συνέπειας λόγων και έργων, μέσω των ομιλιών του και της εν γένει συμπεριφοράς του. Επιπλέον, η ρητορική δεινότητα των συμμετεχόντων θα αυξάνεται ποιοτικά.

Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής με τα οποία συναντήθηκε ο Περιφερειάχης ήταν ο Πρόεδρος Ψύρρας Κωνσταντίνος, ο Αντιπρόεδρος A’ Μαλισόβας Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος B’ Καραχριστιανίδης Αναστάσιος και το μέλος Νιτσάκου Αγγελική.

Στο προσεχές διάστημα πρόκειται να ανακοινωθεί η ιστοσελίδα του Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων όπου όλοι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν θα μπορούν να κάνουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Υποσχέθηκε, έπραξε και συνεχίζει ακάθεκτη! Χαρά Καλιώρα, αντιδήμαρχος Υγείας…

Πρωταρχικός στόχος-υλοποίηση και ζωτικής σημασίας έργο της Άμισθης Αντιδημάρχου Υγείας, Κο…