tsakalotos copy

Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – δανειστών, καθώς δεν επετεύχθη συμφωνία στις συνομιλίες που ολοκληρώθηκαν στις 2 τα ξημερώματα. Οι δύο πλευρές διέκοψαν τις συζητήσεις προκειμένου να μεταβούν στην Ουάσιγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και τηςΠαγκόσμιας Τράπεζας.

Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, είναι να επιστρέψουν στηνΑθήνα, για να κλείσουν τη συμφωνία. Νέο χρονικό ορόσημο είναι πλέον η συνεδρίαση τουEurogroup στις 22 Απριλίου.

«Υπήρχε πρόοδος σε πολλά μεγάλα θέματα αλλά επειδή υπάρχουν και πολλά μικρά, τα οποία δεν είχαμε καιρό να τα συζητήσουμε, δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε σε συμφωνία επί τεχνικού επιπέδου, σε αυτή τη φάση», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

«Δεν υπήρξε αρκετός χρόνος για να καταλήξουμε σήμερα», δήλωσε και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σημειώνεται ότι, τα θέματα που απασχόλησαν τις συζητήσεις ήταν το ασφαλιστικό, το δημοσιονομικό και τα «κόκκινα» δάνεια. Αντίθετα, δεν ετέθησαν, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, ζητήματα των υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης, όπως και του νέου Ταμείου αποκρατικοποιήσεων, ενώ ο υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, που είχε προσέλθει στο κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας, μετέθεσε χρονικά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Πηγή: ert.gr/ΕΡΤ, Α” Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Load More Related Articles
Load More In Οικονομία
Comments are closed.

Check Also

Επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού στο Ανθηρό. Σώος στην υγεία του…

(φωτό, Αρχείου) Ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού, έχει στηθεί από σήμερα το απόγευμα…