φ1

Δίαυλους επικοινωνίας αλλά και συνεργασίας σημα-τοδοτεί η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρου στην Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας όπου…συναντήθηκε με την διοίκησή της.
Ειδικότερα ο Γέρων-Σκευοφύλαξ του Παναγίου Τάφου αργά το μεσημέρι της Δευτέρας συνοδευόμενος από τον Καλμπακιώτη Πανεπιστημιακό-επιχειρηματία Κώστα Φαμίση επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης όπου τον υποδέχτηκαν η Πρόεδρος και Δωρήτρια αυτής κ. Κατερίνα Δημουλά, ο Αντιπρόεδρος κ. Ηλιόπουλος και η Διευθύντρια κ. Κατσιαμάνη και τον ξενάγησαν σε όλους τους χώρους της και τον ενημέρωσαν για την όλη δραστηριότητά της και τις μελλοντικές προοπτικές.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιότατος τους ευχαρίστησε για την φιλοξενία επισημαίνοντας πως κατόπιν προτροπής του καλού του φίλου Κώστα Φαμίση βρίσκεται στη Βιβλιοθήκη και έδωσε τα συγχαρητήρια του για το έργο τους.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν διάφορα θέματα και μάλιστα η κ. Δημουλά δήλωσε πρόθυμη για συνεργασία με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τους Αγίους Τόπους τονίζοντας πως θα μπορούσαν να ψηφιοποιηθούν σημαντικά χειρόγραφα που έχει στην κατοχή του μέσα σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης καθότι το υλικό που υπάρχει εκεί είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός για ολόκληρη την Ορθοδοξία και την ανθρωπότητα.
Ο κ. Ισίδωρος δεσμεύτηκε να μεταφέρει την πρόταση στον Πατριάρχη προκειμένου να εξεταστεί και να ληφθεί απόφαση για συνεργασία με την επισήμανση ότι μεταξύ των δυο πλευρών θα υπάρχει ανοιχτός ένας δίαυλος επικοινωνίας καθώς υπάρχει στο Πατριαρχείο ειδικός επιστήμονας που ασχολείται με την αρχειοθέτηση όλου του υλικού-και όπως αποκαλύφθηκε είναι γνωστός του κ. Ηλιόπουλου-που καλό θα είναι να έλθει σε επικοινωνία μαζί τους με την σύμφωνη γνώμη του Παναγιότατου.
Κατόπιν αυτών αναμένονται πλέον οι εξελίξεις με την επιστροφή του Σεβασμιότατου στα Ιεροσόλυμα όπου και θα ενημερώσει τον Πατριάρχη για όλα όσα συζητήθηκαν με την διοίκηση της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας.

 Λίγα λόγια για τον συμπατριώτη μας, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιεραπόλεως

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος (κατά κόσμον Ηλίας) Φακίτσας εγεννήθη εν Αχλαδέα Τρικάλων τω 1973. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ισίδωρος, ο οποίος ανήκει στην Ιερά Αγιοταφική Αδελφότητα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, κατάγεται από την Αχλαδέα Καλαμπάκας και βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην περιοχή μας.
Εις Ιεροσόλυμα αφίκετο τω 1986. Αποφοιτήσας της Πατριαρχικής Σχολής, διωρίσθη διακονητής εν τω Πανιέρω Ναώ της Αναστάσεως. Εκάρη Μοναχός και εχειροτονήθη Διάκονος τω 1991, τω δε 1996 Πρεσβύτερος λαβών άμα και το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου.
Υπηρέτησεν ως διακονητής και εφημέριος εν τω Πανιέρω Ναώ της Αναστάσεως και μέλος του Εκκλησιαστικού Πρωτοδικείου Ιεροσολύμων. Τω 2005 διωρίσθη Παρασκευοφύλαξ και τω 2013 Γέρων Σκευοφύλαξ του Παναγίου Τάφου. Εσπούδασε την Ιεράν Επιστήμην εν τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Την 19ην Φεβρουαρίου 2013 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως.
Η χειροτονία αυτού ετελέσθη την 3ην Μαρτίου 2013 εν τω Πανιέρω Ναώ της Αναστάσεως.
Τον Οκτώβριον του 2013 διωρίσθη Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας της Πατριαρχικής Σχολής Ιεροσολύμων.
Τω 2017 έλαβε τον τίτλον μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου των Αθηνών εις την Παλαιάν Διαθήκην.

φ3

φ2

 

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως, πανηγυρίζει τον Άγ. Αρσένιο

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως και η των Τρικκαίων πόλις Πανηγυρίζουν τον Άγιο Αρσένιο, Επίσ…