geoponikos ok

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Τρικάλων διοργανώνει την Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 7:00μμ & στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων διάλεξη με θέμα:«Τεχνολογίες & τεχνικές καλλιεργειών υπό κάλυψη ως εργαλεία για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής στη Θεσσαλία», με κεντρικό ομιλητή τον κ. Κων/ίνο Κίττα/Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην διάλεξη θα γίνει παρουσίαση των σύγχρονων τεχνολογιών & τεχνικών που χρησιμοποιούνται στα θερμοκήπια & δικτυοκήπια στην περιοχή της Μεσογείου. Θα δοθεί έμφαση σε θέματα εξοικονόμησης νερού, ενέργειας & χημικών σε καλλιέργειες υπό κάλυψη, με ιδιαίτερη αναφορά στα αποτελέσματα του έργου «Adapt2 Change»(Προσαρμογή της γεωργικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή & στους περιορισμένους υδατικούς πόρους πρόγραμμα Life της Ευρωπαϊκής Ένωσης), τμήμα του οποίου υλοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Τέλος, θα παρουσιαστούν στοιχεία σχετικά με την οικονομικότητα των καλλιεργειών υπό κάλυψη.

Μετά τη διάλεξη θα ακολουθήσει στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Ανάπτυξη των καλλιεργειών υπό κάλυψη:προοπτικές & προβλήματα» με συντονίστρια την πρόεδρο του Γεωπονικού Συλλόγου Τρικάλων κα Ευθυμία Φωτάκη.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Συνδιοργανωτές της όλης εκδήλωσης το Επιμελητήριο Τρικάλων & η Π.Ε. Τρικάλων – ΔΑΟΚ.

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Κωστάκης: Η ήρεμη Δύναμη! του Κώστα Μαράβα & σε αυτή την εκλογική Σύγκριση!

  «Προχωράμε μαζί & πάλι με πολιτικό ήθος & εντιμότητα», είναι το κεντρικό σύ…