Mousikoi-Parartima-Trikalwn

Συνάδελφοι, οι συνθήκες τις οποίες βιώνουμε είναι πρωτόγνωρες για όλους μας και έχουν οδηγήσει τον κλάδο μας και το σύνολο των μουσικών σε τραγική οικονομική κατάσταση.

Στους μήνες που ακολούθησαν από  την καραντίνα, έγιναν ελάχιστες καλλιτεχνικές δραστηριότητες και ενώ όλοι περιμέναμε το καλοκαίρι για να δουλέψουμε, ακολούθησε η απαγόρευση των πανηγυριών και των εκδηλώσεων σε δημόσιους χώρους, φέρνοντας το σύνολο των μουσικών στα όρια της φτώχειας και της ανέχειας. Όπως όλοι γνωρίζουμε τα μέτρα της κυβέρνησης ήταν σχεδόν ανύπαρκτα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, σε κλιμάκωση του αγώνα και των διεκδικήσεων πραγματοποιήσαμε πανΘεσσαλική κινητοποίηση στην Λάρισα από κοινού με τα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου διεκδικώντας:

  • Να διασφαλιστεί η επιβίωση όλων των συναδέλφων. Κανένας με κομμένο ρεύμα, νερό κλπ. Να δοθούν τα 534 ευρώ για όσους έχουν από 1/1/2019 ως σήμερα 5 ένσημα μουσικού. Εποχικό βοήθημα τον Σεπτέμβρη με 5 ένσημα για το 2019 και επιδότηση όλων των ανέργων. Ένταξη και των ελαστικά απασχολούμενων συναδέλφων σε ξενοδοχεία ή άλλες επιχειρήσεις στην επιδότηση των 534 ευρώ.
  • Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και ΦΠΑ στα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών.
  • Αποζημίωση όλων των εργαζόμενων από το κράτος σε περίπτωση ακύρωσης με κρατική εντολή προγραμματισμένων εκδηλώσεων, συναυλιών, παραστάσεων.

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου σε σύσκεψη που κάλεσε η διοίκηση του Συλλόγου μας και συμμετείχαν 13 καλλιτεχνικά σωματεία από όλη την Ελλάδα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος αποφασίστηκε η διοργάνωση πανελλαδικής ημέρας δράσης την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως και στα Τρίκαλα.

Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα και τις διεκδικήσεις

μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 07/09 στις 20.30 στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ δίπλα στα παιδιά και τους γονείς

Αγαπητοί γονείς, Τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ, είναι στη ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουν για τις 26 δι…