skrekas

Μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων αγροτών, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού, συζήτησε την Τρίτη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας στον πρωτογενή τομέα, ώστε να μην υπάρξουν σοβαρά προβλήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία μεγάλη και παρατεταμένη μείωση της αγροτικής παραγωγής.

Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων με την Παγκόσμια Τράπεζα είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορεί ο διεθνής οργανισμός να βοηθήσει τον ελληνικό αγροτικό τομέα, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η επισιτιστική ασφάλεια της χώρας από τους περιορισμούς που είναι σε ισχύ για τον COVID-19.

Σε διεθνές επίπεδο υπάρχει έντονη ανησυχία για τις ελλείψεις σε τρόφιμα που μπορεί να προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού. Ειδικά στην Ευρώπη, ο πρωτογενής τομέας είναι σε κατάσταση συναγερμού, καθώς μεγάλο τμήμα της παραγωγής σε λαχανικά και φρούτα κινδυνεύει να σαπίσει στα χωράφια λόγω της έλλειψης εργατικών χεριών που προκαλούν οι απαγορεύσεις των μετακινήσεων.

Στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο ΓΓ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, συζητήθηκαν επίσης οι διαβουλεύσεις για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2021-2027. Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι βασική προτεραιότητα της νέας ΚΑΠ θα πρέπει να είναι η διατροφική ασφάλεια και επάρκεια, ώστε κάθε χώρα να μπορεί να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο έκτακτα και ανεπάντεχα φαινόμενα, όπως είναι στην παρούσα συγκυρία ο κορωνοϊός.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού στο Ανθηρό. Σώος στην υγεία του…

(φωτό, Αρχείου) Ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού, έχει στηθεί από σήμερα το απόγευμα…