california-fire

Απελπιστική είναι η κατάσταση από την πυρκαγιά που μαίνεται βόρεια του Σαν Φρανσίσκο με τους ισχυρούς ανέμους να απειλούν με εξάπλωσή της. Περίπου 180.000 άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην οινοπαραγωγική κομητεία Σονόμα, όπου οι φλόγες έχουν ήδη κάψει περισσότερα από 120.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας, η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης, δεν είχε περιοριστεί παρά μόνο κατά 11%.

Darryl Bush/The Press Democrat via AP

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει ότι οι ριπές του ανέμου έφτασαν την Κυριακή το πρωί τα 144 χλμ. σε ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της Καλιφόρνια (Healdsburg Hills North).

Η εντολή εκκένωσης επεκτάθηκε και σε τμήματα της Σάντα Ρόσα, μιας πόλης 175.000 που χτυπήθηκε σκληρά πριν από δύο χρόνια από πυρκαγιά καταστρέφοντας χιλιάδες σπίτια και σκοτώνοντας 22 ανθρώπους.

AP Photo/Noah Berger

Στο μεταξύ, ακόμα μια πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής κοντά στο Vallejo με τις φλόγες να πλησιάζουν επικίνδυνα τα σπίτια και να αναγκάζουν τις αρχές να δώσουν εντολή εκκένωσης ενός κολεγίου στο βορειοανατολικό άκρο του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.

Πηγή: efsyn.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Κωστάκης: Η ήρεμη Δύναμη! του Κώστα Μαράβα & σε αυτή την εκλογική Σύγκριση!

  «Προχωράμε μαζί & πάλι με πολιτικό ήθος & εντιμότητα», είναι το κεντρικό σύ…