italy1-979x515

Με τον φινετσάτο «αέρα» των Ιταλών γειτόνων και τον επαγγελματισμό τους, συναντήθηκαν πριν λίγες ημέρες τα Τρίκαλα. Ο Δήμος Τρικκαίων ήταν ο σταθμός μιας πολυμελούς αντιπροσωπείας Ιταλών δημοσιογράφων, εκπροσώπων μεγάλων ΜΜΕ και ανταποκριτών εφημερίδων άλλων χωρών.

Το ποδήλατο και τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, η σχέση περιβάλλοντος και πολιτών, δράσεις για την καινοτομία και την ανάπτυξη σε σχέση με την αγροδιατροφή και την τεχνολογία στο πλαίσιο του Κόμβου Καινοτομίας GisSeMi, απασχόλησαν ένα πολύ μεγάλο τμήμα της επίσκεψης των Ιταλών στα Τρίκαλα.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου σε μακροσκελή συνέντευξη, που διοργάνωσε το γραφείο Viaggioxte – Grecia su Misura,  παρουσίασε στοιχεία που προωθούν την προσπάθεια ανάπτυξης στην περιοχή, σε συνδυασμό με δράσεις που αφορούν σε βιώσιμη κινητικότητα: ποδηλατόδρομοι και ποδηλατική συμπεριφορά, ηλεκτροκίνητα οχήματα, προγράμματα οδήγησης οχημάτων χωρίς οδηγό, δράσεις για τους πολίτες και την καθημερινή τους κίνηση  σε σχέση και με την ανάπλαση του κέντρου της πόλης.

Μάλιστα τα ζητήματα του ποδηλάτου καλύφθηκαν από δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου, του bikechannel.it και του fuorigiri.it.

Εξαιρετικής σημασίας το γεγονός ότι τα πλάνα από σημεία της πόλης (σε σχέση κυρίως με την ηλεκτροκίνηση)  προορίζονται για τον όμιλο FCA (Fiat Chrysler Automobiles) και την ιαπωνική Honda, ενώ στην ομάδα των επισκεπτών υπήρξε και εκπρόσωπος ιδιωτικής εταιρείας λεωφορείων ηλεκτροκίνησης, πρώην στέλεχος της εκπομπής Ride and Drive.

Οι δημοσιογράφοι εργάζονται για τις εφημερίδες il Giornale, Repubblica, τους τηλεοπτικούς σταθμούς Sky και PoP Economy, την ιστοσελίδα TGcom24 του ομίλου Mediaset, ως ανταποκριτές της El Pais και της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας του βρετανικού Guardian. Επίσης, στην ομάδα των επισκεπτών υπήρχαν, διάσημη παραγωγός ταξιδιωτικών βίντεο, διάσημη infulencer ιταλογαλλικής στόχευσης, ακόμη και ειδικός σκιτσογράφος.

Η προβολή του Δήμου Τρικκαίων, είτε στα μεγάλα ΜΜΕ της Ιταλίας, είτε στον τομέα της αυτοκίνησης, αποτελούν σημεία αναφοράς για τη δραστηριοποίηση σε τομείς με πλήθος επισκεπτών και ενδιαφέροντος.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Απόλυτη κυριαρχία Μαράβα στο νέο ΔΣ. Αναλυτικοί πίνακες με ονόματα υποψηφίων ανά ΔΕ…

Απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού για την επόμενη 5ετία, θα είναι και πάλι ο νυν και νεοκλ…