720_709089_375fc8cef3-96a0496a4587a3c5
Του Χρήστου ΜαζανίτηΗ χθεσινή ημέρα κύλησε χωρίς να σημειωθεί κάποιο αξιοσημείωτο επεισόδιο στα σύνορα, στον Έβρο, για πρώτη φορά από τις 29 Φεβρουαρίου, που η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της προς την Ελλάδα, συνεπώς και την Ευρώπη. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που αποκωδικοποιούν τα δεδομένα, η Τουρκία παρά τα δημοσιεύματα Μέσων Ενημέρωσης όχι μόνο δεν μαζεύει τους χιλιάδες αλλοδαπούς που έχει συγκεντρώσει στον Έβρο, απεναντίας ενισχύει τις δομές που έχει κατασκευάσει στην Ανδριανούπολη προκειμένου να μείνουν σε μόνιμη βάση.

Στρατιωτικές πηγές είναι πεπεισμένες για δύο πράγματα:

1ον: Η Τουρκία επιχειρεί μέσω των fake news να δημιουργήσει συνθήκες χαλάρωσης στην φύλαξη των ελληνικών συνόρων

 2ον: Στην προμετωπίδα των επεισοδίων έχει πλέον αλλοδαπούς που θέλουν να προκαλέσουν και όχι να εισβάλλουν στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια θέλουν να εκβιάσουν το λάθος που θα επιτρέψει στην Τουρκία να στήσει μία επικοινωνιακή αντεπίθεση, έναν πόλεμο προπαγάνδας, ώστε να μπορέσει να ανατρέψει το σε βάρος της κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

Οι επιθέσεις των τελευταίων 24ώρων έχουν οδηγήσει σε συγκεκριμένες διαπιστώσεις, όπως ότι συστηματικά βρίζουν τους Έλληνες και την Ελλάδα καθώς κι ότι στόχος είναι να προκαλέσουν καταστροφές στον φράχτη και κόπωση στις ελληνικές δυνάμεις.

Στο δε βίντεο, που τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο των social media ακούγονται να λένε το σύνθημα των τζιχαντιστών «αλάχ ου ακμπάρ», που σημαίνει ο «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» αλλά και βαριές βρισιές εναντίον της Ελλάδας και των Ελλήνων, ζητωκραυγάζοντας ρυθμικά « ζήτω η Τουρκία». Υπενθυμίζεται ότι πριν από μέρες στο enikos είχαμε δημοσιεύσει βίντεο – ντοκουμέντο στο οποίο φαίνονταν οι ταραξίες να έβαζαν μπροστά μικρά παιδιά ώστε να τεστάρουν τα όρια αντίδρασης των δυνάμεων του Στρατού, της Αστυνομίας και της FRONTEX.

Δείτε το βίντεο που κάνει τον γύρο των social media με τις τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο, που βρίζουν την Ελλάδα και φωνάζουν συνθήματα των τζιχαντιστών:

Πηγή: enikos.gr
Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως, πανηγυρίζει τον Άγ. Αρσένιο

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως και η των Τρικκαίων πόλις Πανηγυρίζουν τον Άγιο Αρσένιο, Επίσ…