F-35B

Τα F-35Β των Αμερικανών Πεζοναυτών που σταθμεύουν στην Ιαπωνία θα εφοδιασθούν με το τελικό λογισμικό που θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιήσουν πλήρως τα όπλα τους καθώς οι ΗΠΑ δηλώνουν πως “όλα τα ενδεχόμενα με την Β. Κορέα είναι ανοικτά”. Τα αεροσκάφη της Μοίρας VMFA-21 “Green Knights” που σταθμεύουν στην βάση Iwakuni στην Ιαπωνία αναμένεται να “φορτώσουν” το λογισμικό της έκδοσης Block 3F καθιστάμενα πλήρως ετοιμοπόλεμα.

Εξοπλισμένα με όπλα αέρος-αέρος, όπως το βελτιωμένο βλήμα υπερύθρων ΑΙΜ-9Χ Sidewinder, αλλά και μια ευρεία ποικιλία όπλων αέρος-εδάφους, τα F-35B στο Iwakuni θα παραλάβουν το λογισμικό τον Σεπτέμβριο, μαζί με τα αεροσκάφη του τύπου στην βάση των Πεζοναυτών στην Yuma της Αριζόνα και στην εκπαιδευτική βάση Beufort, στην Ν. Καρολίνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της κατασκευάστριας Lockheed-Martin, η παράδοση των αεροσκαφών του Block 3F δεν σημαίνει ότι η φάση Ανάπτυξης Συστημάτων και Επίδειξης του προγράμματος JSF (Joint Strike Fighter) ολοκληρώθηκε. Όπως επισημαίνει, η εταιρία συνεχίζει να δουλεύει πάνω στις επιχειρησιακές δοκιμές του λογισμικού 3F που ελπίζει να έχουν περατωθούν ως τα τέλη του έτους.

Η ανάπτυξη πάντως των πρώτων ετοιμοπόλεμων F-35B στην περιοχή του Ειρηνικού, στέλνει κατά τις Ηνωμένες Πολιτείες ένα “ισχυρό μήνυμα” προς την Πιόνγκγιάνγκ. Ο πρόεδρος Τραμπ, μετά την τελευταία εκτόξευση βορειοκορεατικού βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς, δήλωσε ότι “όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά”. Τα αεροπλάνα των “Green Knights” έχουν πετάξει αρκετές φορές στην Ν. Κορέα και όπως έγινε γνωστό, από τον Σεπτέμβριο ως τον Οκτώβριο θα αναπτυχθούν στην αεροπορική βάση Andersen στο Γκουάμ.

Μέχρι τις αρχές του 2020 περισσότερα από 100 F-35 θα βρίσκονται στην περιοχή του Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένων 42 των Ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας και 40 της νοτιοκορεατικής Αεροπορίας. Αεροσκάφη του τύπου θα αναπτύσσουν τόσο η αμερικανική Αεροπορία, όσο και το Ναυτικό και, βεβαίως, οι Πεζοναύτες.

onalert.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Θεσσαλονίκη: Πατέρας κατηγορείται ότι έπνιξε την κόρη του

Ο 69χρονος αφού σκότωσε την 42χρονη κόρη του, επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του Τραγωδ…