Agor

Κ. Αγοραστός: «Η κτηνοτροφία αποτελεί έναν από τους πυλώνες της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας»

 Τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με το νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννη Γκουρομπίνο και τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι κτηνοτρόφοι εξέφρασαν στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας την απογοήτευσή τους για την απραξία του Υπουργείου στην επίλυση των ζητημάτων τους που σχετίζονται άμεσα με τη βιωσιμότητα του κλάδου τους.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν είναι η πτώση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, η οποία  οδηγεί στο σημείο να σφάζονται κοπάδια και οι κτηνοτρόφοι να αποχωρούν από το επάγγελμα. Τα διαχειριστικά σχέδια βοσκής, σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί μέχρι 31-1-2019. Η καθυστέρηση στην καταβολή χρημάτων για τους πληγέντες από καταρροϊκό πυρετό, η έλλειψη κτηνιάτρων και το ζήτημα των παλιών βιοκαλλιεργητών που έχουν απορριφθεί από το πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:

«Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στους ανθρώπους της παραγωγής. Η επιθυμητή και επιδιωκόμενη – στα λόγια τουλάχιστον – από όλους στροφή στην παραγωγή και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας  δεν μπορεί να γίνει ούτε  επί χάρτου ούτε σε δοκιμαστικό σωλήνα. Η στρατηγική, ο σχεδιασμός, πρέπει να εδράζονται στην πραγματικότητα για να μπορούν να πετύχουν και να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η κτηνοτροφία αποτελεί έναν από τους πυλώνες της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, κρατάει τον κόσμο στη ύπαιθρο, ενώ η μείωση της ενασχόλησης με την κτηνοτροφία αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Εμείς με πράξεις και έργα δίνουμε λύσεις μέσω των υπηρεσιών μας στη βελτίωση της καθημερινότητας των κτηνοτρόφων και τη μείωση του κόστους παραγωγής. Ενώ ενώσαμε δυνάμεις και πετύχαμε λύσεις σε σοβαρά ζητήματα που απασχόλησαν στο παρελθόν τον κτηνοτροφικό κόσμο. Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία που έχουμε».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Λαδόπουλος, ο Αντιπρόεδρος  της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας Αν. Αντωνίου, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Π.Ε. Μαγνησίας Κ. Τόπας, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Περιοχής Ελασσονάς  Αθ. Βέρας, ο Γενικός Γραμματέας Χρ. Μπαχτσεβάνος, ο Ταμίας Γ. Κοτούλας, και τα μέλη Δ. Δόκος και Χρ. Μπακαγιάννης.

Ακόμη στη συνάντηση έδωσε το παρών ο απερχόμενος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας και Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Ν. Παλάσκας ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαν τα οκτώ τελευταία χρόνια, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και του ζήτησε να δείξει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας.

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Πεζοπορία στα Μετέωρα, διοργανώνει η Ο.Λ.Κ. στις 08/10

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας διοργανώνει πεζοπορία στην περιοχή τ…