690_4803a97c-596c-4886-8b34-f87c71a67800

Συγκλονισμένος ο πλανήτης με την περιπέτεια των μικρών ποδοσφαιριστών. Η πορεία της υγείας τους και ο «ρόλος» τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δύο κιλά, κατά μέσο όρο, έχει χάσει καθένα από τα δώδεκα παιδιά που με τον εγκλωβισμό και τον απεγκλωβισμό τους από σπηλιά της Ταϊλάνδης συγκλόνισαν όλο τον κόσμο. Όπως ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχους των υπηρεσιών Υγείας της χώρας, τα αγόρια, παρά την 17 ημερών ταλαιπωρία τους, είναι γενικά καλά και δεν έχουν σημάδια στρες.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού της ποδοσφαιρικής ομάδας και του προπονητή τους, που έγινε σε τρεις φάσεις, ολοκληρώθηκε χθες με τη μεταφορά των πέντε τελευταίων σε νοσοκομείο, βάζοντας τέλος στην αγωνία που εκφράστηκε όχι μόνο από τις οικογένειές τους, αλλά από ολόκληρο τον πλανήτη.

Το πρώτο γκρουπ, τεσσάρων παιδιών, που απελευθερώθηκε την Κυριακή, έχει ήδη δεχθεί επίσκεψη από τους γονείς του – μέσω προστατευτικού τζαμιού- όχι όμως και τα υπόλοιπα παιδιά που βρίσκονται πια στο νοσοκομείο. Τα τελευταία τέσσερα παιδιά, που απεγκλωβίστηκαν χθες μαζί με τον προπονητή τους, έχουν μόλυνση στους πνεύμονές τους, η οποία όμως είναι αντιμετωπίσιμη, ενώ τους έγιναν και εμβόλια, προς αποφυγή άλλων μολύνσεων.

Ταϊλάνδη - διάσωση - σπηλιά

Τα αγόρια θα παραμείνουν νοσηλευόμενα για μία εβδομάδα, μέχρις ότου ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και αποκλειστεί κάθε κίνδυνος επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας τους, λόγω της ευαισθησίας που έχουν αυτήν τη στιγμή οι οργανισμοί τους.

Για το λόγο αυτόν δεν είναι δυνατό να γίνει πραγματικότητα και η πρόταση του προέδρου της FIFA, να πάνε στη Ρωσία την ερχόμενη Κυριακή, ώστε να παρακολουθήσουν από κοντά τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Οι παίκτες όμως των εθνικών ομάδων που αγωνίζονται στα τελευταία στάδια του Μουντιάλ, δεν έμειναν ασυγκίνητοι από την πρωτοφανή περιπέτεια των μικρών «συναδέλφων» τους. Ο Γάλλος μέσος Πολ Πογκμπά αφιέρωσε τη νίκη –πρόκριση της Γαλλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα αγόρια, ενώ ο Γουόκερ της Μάντσεστερ Σίτι, που παίζει απόψε με την Αγγλία κόντρα στην Κροατία, για το δεύτερο εισιτήριο του τελικού, είπε ότι θέλει να στείλει τη φανέλα που θα φορέσει στον αγώνα στα παιδιά.

Paul Pogba - παιδιά - Ταϊλάνδη

Η ιστορία των δώδεκα μικρών ποδοσφαιριστών και του προπονητή τους είχε τέτοιο αντίκτυπο στη διεθνή κοινή γνώμη, που ήδη τις τελευταίες μέρες της επιχείρησης διάσωσης βρίσκονταν έξω από το σπήλαιο δύο παραγωγοί του Χόλυγουντ, που θέλουν να κάνουν την υπόθεση ταινία.

ant1news.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65

«Με τη σημερινή παράδοση στην κυκλοφορία δύο σημαντικών τμημάτων του έργου, ολοκληρώνουμε …