metaptyxiaka

Αυτές είναι οι 4 κορυφαίες επιλογές από εκπαιδευτικούς στα εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά που είναι αναγνωρισμένα

Ο «ανταγωνισμός μορίων» ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς σε περιόδους αδιοριστίας και γενικότερης ανεργίας και περικοπών αυξάνεται και αυτό προκύπτει από το κυνήγι Μεταπτυχιακών που κάνουν αναπληρωτές, μόνιμοι εκπαιδευτικοί, διευθυντές σχολικών μονάδων και στελέχη εκπαίδευσης.

Μάλιστα η ανακοίνωση για έναρξη μεγάλου προγράμματος προσλήψης αναπληρωτών για εκπαίδευση προσφύγων ισχυροποιεί την τάση προς την πραγματοποίηση εξ αποστάσεως ΠΜΣ στην διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας

 

 Η ανακοίνωση για εξαγγελία μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών τον Οκτώβριο ενισχύει την τάση για πραγματοποίηση μεταπτυχιακών στην Ειδική Αγωγή με πρακτική άσκηση στην Ελλάδα για να μπορεί να αναγνωριστεί. Παράλληλα η ταση προς τα παρακάτω Μεταπτυχιακά πέρα από την αύξηση των πιθανοτήτων για πρόσληψη, ενισχύει και όσα γράφει αυτό το ρεπορτάζ

Τα ΤΟΠ Μεταπτυχιακά που επιλέγουν οι Εκπαιδευτικοί

1. Εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών  (Joint Degree) προσφέρουν αξιολογημένο-πιστοποιημένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα επιπέδου Master στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση το οποίο αναγνωρίζεται γιατί εκτός των άλλων πραγματοποιείται από Ελληνικό Πανεπιστήμιο! Το Μεταπτυχιακό αυτό μοριοδοτεί τα μέγιστα  (4 μόρια) για τους πίνακες των αναπληρωτών, καθώς προσφέρει και πρακτική άσκηση στην Ελλάδα! Προσφέρει παιδαγωγική επάρκεια, ενώ παρέχει μόρια για διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Είναι ένα από τα μόνα εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Προγραμματα στην Ειδική Αγωγή που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις του Υπ.Παιδείας, του ΔΟΑΤΑΠ και του ΙΕΠ καθώς συμπεριλαμβάνει πρακτική άσκηση μέσα στο πρόγραμμα σπουδών στην Ελλάδα και όχι ανεξάρτητα από αυτά σαν ξεχωριστό συμπλήρωμα.

2. Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας

Το αναγνωρισμένο Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

Πολλές πιθανοτητές να μοριοδοτήσει στο νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης 5.000 προσφύγων που έχει ανακοινωθεί

Επαγγελματικές Προοπτικές

Όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα θα μπορούν να απασχοληθούν σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς σε όλο τον κόσμο (εστίες διδασκαλίας, σχολεία, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα) που εξειδικεύονται στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

3. Το κορυφαίο εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων

 Το εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων προσελκύει το τελευταίο διάστημα ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι των εκπαιδευτικών.Πραγματοποιείται από κοινού από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Μπορείτε να εργαστείτε σε:

– Φορείς αρχικής και συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΙΕΚ, ΚΕΚ, Τμήματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και εκπαίδευσης επιχειρήσεων, Σχολές Μαθητείας Παραγωγικών Υπουργείων, κ.λπ.).

– Φορείς που παρέχουν προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης σε ενήλικες ή ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ΚΔΒΜ-Κέντρα δια βίου Μάθησης στους δήμους ή ιδιωτικά, ΚΕΕ-Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ΜΚΟ-Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί, κ.λπ.).

– Φορείς μη τυπικής εκπαίδευσης που συνδυάζουν την εκπαίδευση και τον πολιτισμό (Μουσεία, Πινακοθήκες, Πολιτιστικά Ιδρύματα, Βιβλιοθήκες, κ.λπ)

4. Εξ αποστάσεως ΠΜΣ Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων (προδημοτικής, δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης), οι οποίοι ενδιαφέρονται:

Να εμβαθύνουν σε έννοιες, αρχές και γενικεύσεις του γνωστικού αντικειμένου που επιλέγουν και να ασκηθούν σε σχετικές δεξιότητες. Να καταλάβουν θέση σε επίπεδο σχολείου ( βοηθός διευθυντής, διευθυντής ) ή/και σε επίπεδο υπουργείου ( επιθεωρητής, παιδαγωγικός σύμβουλος, ανώτερος λειτουργός εκπαίδευσης ). Να δραστηριοποιηθούν στον ιδιωτικό τομέα και να διακριθούν μέσω εξειδικευμένων γνώσεων σε τομείς αιχμής.

Παρακάτω παραθέτουμε κάποια μεταπτυχιακά που δεν είναι εξ αποστάσεως αλλα βρίσκονται υψηλά στην ζήτηση.

5. Διεπιστημονική Προσέγγιση της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών – STEM στην Εκπαίδευση

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνουν και λειτουργούν από το ακαδημαϊκό έτος 2015−16 Διαπανεπιστημιακό−Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Διεπιστημονική Προσέγγιση της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών − STEM στην Εκπαίδευση», σύμφωνα με τις διατάξεις της κοινής αυτής απόφασης και τις διατάξεις του Ν. 3685/2008 (ΦΕΚ 148, τ. Α΄) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Τη διοικητική υποστήριξη του Προγράμματος αναλαμβάνει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δεν ειναι εξ αποστάσεως

6 «Π.Μ.Σ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Δεν έχει βγει η προκήρυξη ακόμα

alfavita.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ντίνος Τσέλιγκας: Ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Τιμή μου που σας είχα κοντά μου, στο όμορφο ταξίδι προς την κάλπη

Μια ενδιαφέρουσα πορεία μέσα από το μονοπάτι της υποψηφιότητας μου στο πεδίο της Αυτοδιοίκ…