Arm Arxiki

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες Σάββατο 2/3 λίγο πριν τις 2:00 το μεσημέρι στο Αρματωλικό & στην θέση «Σταυρός» σε υψόμετρο 1100 περίπου μέτρων & 100-150 από τις παρυφές του οικισμού, χωρίς ωστόσο να κινδυνέψουν σε καμία περίπτωση οι κοντινές οικίες.

Αμέσως μετά το ξέσπασμα της φωτιάς ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσέτρεξαν στο σημείο, στο οποίο επιχειρούσαν συνολικά 7 οχήματα & 34 άνδρες εκ των οποίων 13 από το Π.Κ. Πύλης με δύο οχήματα, καθώς επίσης από Τρίκαλα, Καλαμπάκα & Μουζάκι.

Επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς, ο Δ/τής της Π.Υ. Τρικάλων κ. Αντ. Σπανός, παρουσία & του Υπ/τή κ. Νικ. Μπαλατσούκα, ενώ παρών ήταν & ο Περιφερειακός Δ/τής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας κ. Σωτ. Κορέλας.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε δασώδη περιοχή, κατέκαψε σε έκταση 30 περίπου στεμμάτων, ξερούς κυρίως κορμούς κέδρων & ξερόχορτα χαμηλής βλάστησης, χωρίς να προκαλέσει, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, ζημιές σε υγιή δένδρα.

Η φωτιά, της οποίας τα αίτια ανάφλεξης παραμένουν άγνωστα, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις τις πρώτες βραδινές ώρες, ενώ σήμερα υπό πλήρη, διατηρώντας μικροεστίες, ενώ στην περιοχή παραμένουν ακόμη ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

ar 1

ar 2

ar 3

ar 4

ar 6

ar 7

ar 8

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…