Sakis Papadopoulos

 

Στην Εξεταστική Επιτροπή Διερεύνησης των Σκανδάλων στην Υγεία και το Φάρμακο συναντάμε αποκαλύψεις για τον Καθηγητή της ΕΣΔΥ Νίκο Μανιαδάκη,  ως  κομβικό πρόσωπο της φαρμακευτικής πολιτικής των Κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στο διάστημα 2010 – 14.

Ήταν ο εμπειρογνώμων Σύμβουλος των Υπουργών Υγείαςεκείνης της περιόδου, ο στενός συνεργάτης του Άδωνι Γεωργιάδη για την τιμολογιακή πολιτική των φαρμάκων, για τον αλγόριθμο αποζημίωσης, για την εισαγωγή νέων πανάκριβων φαρμάκων στην ελληνική αγορά, για το HARVARDPROJECT,  για τις διαπραγματεύσεις των προαπαιτούμενων στη πολιτική φαρμάκου και  φαρμακευτικών δαπανών της Ελλάδας  με τον κ.Τόμσεν, τον κ.Βιζερ, τον κ.Κοστέλο, τον κ.Καρόνεκαι τα άλλα γκόλντενμπόϊς των δανειστών.

Ήταν και το κομβικό πρόσωπο της επιλεκτικής υπερτιμολόγησης φαρμάκων υπέρ της ΝΟΒΑΡΤΙΣ και ορισμένων άλλων πολυεθνικών φαρμάκου, του εκμαυλισμού συνειδήσεων από την ΝΟΒΑΡΤΙΣ στον αθέμιτο ανταγωνισμό της με τις άλλες Φαρμακευτικές Εταιρίες – περιλαμβανόμενων και των ελληνικών – που ελέγχονται από την Αμερικανική και την Ελληνική Δικαιοσύνη, της αναζήτησης ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ΝΟΒΑΡΤΙΣ σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Γνωρίζει πάρα πολλά, αποκαλύπτει ελάχιστα.

Στο Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που παραδόθηκε στον Πρόεδρο της  Βουλής, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου  και την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, υπάρχει μόνον μια μικρή αναφορά στον κομβικό ρόλο του Ν. Μανιαδάκη, στη βάση των καταθέσεων της πρώην Προέδρου του ΕΟΦ και του Γενικού Επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ. Η Εξεταστική δεν γνώριζε ότι ο Ν.Μανιαδάκης είχε μετατραπεί σε προστατευόμενο μάρτυρα – « κουκουλοφόρο» κατά την ΝΔ – ούτε τις καταθέσεις του στην Εισαγγελία ως Γιάννης Αναστασίου κατά του Μάριου Σαλμά και συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά. Δεν γνώριζε και τα στοιχεία με τα οποία η Εισαγγελία απευθύνει τώρα στον Ν.Μανιαδάκη την κατηγορία περί παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος.

Η Υπόθεση ΝΟΒΑΡΤΙΣ είναι ένα καραμπινάτο διεθνές  ΣΚΑΝΔΑΛΟ.  Δεν είναι « σκευωρία», δεν είναι  « πλεκτάνη σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων». Η Ελληνική Δικαιοσύνη με τα στοιχεία που διαθέτει, όσο κι αν αργήσει,  θα καταλήξει στην απόδοση ευθυνών για την διαφθορά συνειδήσεων στην Ελλάδα, για ιδιοτελή συμφέροντα που εξυπηρετήθηκαν από την διαπλοκή της πολιτικής εξουσίας με τους διάφορους « Χριστοφοράκους». Οι ανακρίσεις και το υλικό  του FBIέφτασε  στις τραπεζικές καταθέσεις πολλών ελλήνων γιατρών από εμβάσματα της ΝΟΒΑΡΤΙΣ. Δεν γνωρίζουμε αν έφτασε και σε αποχρώσες ενδείξεις δωροδοκίας – δωροληψίας – νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες  πρώην Υπουργών ή άλλων πολιτικών προσώπων.

Σε κάθε περίπτωση, το Σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ αποκαλύπτει το πλιάτσικο, τη ρεμούλα, τις παθογένειες, τις στρεβλώσεις, το μεγάλο φαγοπότι μιας μακράς περιόδου που οδήγησε σε εκτροχιασμό των δαπανών – σε  εκρηκτικά ελλείμματα – σε υπερχρέωση – σε μνημόνια εσωτερικής υποτίμησης.

Αποκαλύπτει και τις ευθύνες που έχουμε να οδηγηθούμε στη νέα εποχή της προοδευτικής Αναγέννησης της χώρας, σε συνθήκες ΚΑΘΑΡΣΗΣ από τα « πιράνχας», από τα αίτια και τους υπεύθυνους της σκανδαλώδους διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, από το διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας που ήταν υπεύθυνο για Σκάνδαλα στις αμυντικές προμήθειες – στα μεγάλα έργα – στην Υγεία και τη Φαρμακευτική πολιτική.

Η νέα εποχή πρέπει να χρωματιστεί με τα συμπεράσματά μας για το πως θα ξεπεράσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος, με τις προγραμματικές συγκλίσεις και αποκλίσεις των πολιτικών δυνάμεων πάνω στα προβλήματα του λαού και της χώρας, πάνω στα ζητήματα των ώριμων μεταρρυθμίσεων και της ολιστικής ανασυγκρότησης για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη.

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΠΕΚΕ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …