Syllogos Ekpedeytikwn PE Trikalwn

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

            Η «εκλογική διαδικασία»-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου 2020 βρήκε απέναντί της  το ηχηρό ράπισμα της συντριπτικής αποχής – 95% στην α/θμια εκπαίδευση- που επιφύλαξαν εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ και ΕΒΠ ως απάντηση στην αδιάλλακτη στάση, την  αλαζονεία της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και τα αθέμιτα μέσα που χρησιμοποίησε στην προσπάθειά της να πιέσει τους εκπαιδευτικούς, που μαστίζονται από την αντιεκπαιδευτική πολιτική της, να ψηφίσει αυτούς που δεν ήταν υποψήφιοι.

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. προχώρησε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ηλεκτρονικών εκλογών της μηδενικής συμμετοχής, στις 23 Δεκεμβρίου (αλήθεια με το «καινοτόμο» σύστημα που εφάρμοσε δεν είχε άμεσα τα αποτελέσματα;), αφού προηγουμένως προηγήθηκε στη Βουλή η ψήφιση του εκτρωματικού άρθρου 123 στον νόμο 4763/2020 με το οποίο επιχειρείται η αντικατάσταση των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια από δοτούς «εκπροσώπους» διορισμένους από τα όργανα του Υ.ΠΑΙ.Θ. Η δημοκρατική αντίληψη της κυβέρνησης στο ναδίρ. Υπουργείο και κυβέρνηση δε θέλουν να παραδεχτούν ότι ο μόνος δημοκρατικά νομιμοποιημένος τρόπος να αποκατασταθεί η ομαλότητα είναι να παρατείνουν τη θητεία των αιρετών των εκλογών του 2018 και να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση εκλογών όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, με πλήρη ανάπτυξη των δημοκρατικών διαδικασιών και με δια ζώσης ψηφοφορία.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

το συνδικαλιστικό εκπαιδευτικό κίνημα ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι εδώ, παλεύοντας για την υπεράσπιση των κεκτημένων του κλάδου και τη συνεχή βελτίωση των εργασιακών συνθηκών όλων των συναδέλφων εκπαιδευτικών, όταν κυβερνήσεις, υπουργοί και «πολιτικές» έρχονται και παρέρχονται.

Τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι δυνατό να λειτουργούν ούτε με «αιρετούς» που είχαν δηλώσει ότι δεν είναι υποψήφιοι, ούτε με σφετεριστές της αιρετής εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών αλλά ούτε και με διορισμένα μέλη (κάτω από συνθήκες δημοκρατικής εκτροπής).

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων, ομόφωνα συμπαρατασσόμενο με τις σχετικές αποφάσεις της Ομοσπονδίας, μετά και την ανακοίνωση των ονομάτων αυτών που, σύμφωνα με το Υ.ΠΑΙ.Θ., μπορούν να είναι αιρετοί εκπρόσωποι (παρά τη μηδενική συμμετοχή στις εκλογές):

  • Θεωρεί αυτονόητο και καλεί τους «εκλεγμένους»για το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Τρικάλων, που ανακοινώθηκαν με το υπό αρ. πρ. 14519/30-12-2020 έγγραφο της Περιφερειακής Δ/νσης Π.Ε. & Δ.Ε. Θεσσαλίας, όπως οφείλουν εφαρμόζοντας την απόφαση της Δ.Ο.Ε.(αρ.πρ.1142/9-11-20),να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του κλάδου,με την κατάθεσή τους στο Δ.Σ. του Συλλόγου (παραίτηση όλων των υποψηφίων όλων των ψηφοδελτίων) άμεσα.
  • Συντεταγμένα θα καταθέσει στη Δ/νση Π.Ε. Τρικάλων τις παραιτήσεις των «υποψηφίων» που θα περιλαμβάνονται ως τακτικοί και αναπληρωματικοί αιρετοί στην πράξη συγκρότησης του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Τρικάλων,μόλις ανακοινωθεί η συγκρότησή του. Το ίδιο θα συμβεί σε περίπτωση που η διοίκηση προχωρήσει σε νέες πράξεις συγκρότησης όπου θα περιλαμβάνονται οι επόμενοι, με βάση τη «σειρά εκλογής» «υποψήφιοι».
  • Καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, όταν η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., η οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη για την πιθανή μη λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, επιχειρήσει να ενεργοποιήσει όσα προβλέπονται στο άρθρο 123 του ν.4763/2020 και σε περίπτωση που κληθούν «πρόθυμοι» για τον σφετερισμό της θέσης του αιρετού, να μην ανταποκριθούν υποβάλλοντας αιτήσειςκαι αν η Διοίκηση προχωρήσει σε απευθείας τοποθέτηση εκπαιδευτικώνως δοτών εκπροσώπων, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας και δημοκρατικής εκπροσώπησης των Συναδέλφων, να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους από τις ντροπιαστικές αυτές θέσεις, καταργώντας το άρθρο 123 στην πράξη.
  • Επειδή η λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων, κάτω από αυτές τις αντιδημοκρατικές συνθήκες, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καλούμε τους συναδέλφους να μην υποβάλλουν αιτήσεις, ούτε για τις δύο θέσεις των διορισμένων μελών του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Τρικάλων, όπως αυτό ζητείται από τη διοίκηση και σε περίπτωση που ορισθούν από τη Διοίκηση να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους και να απέχουν από τις συνεδριάσεις. Δε θα υπάρξει νομιμοποίηση της λειτουργίας «ψευτο-υπηρεσιακών» Συμβουλίων από κανέναν συνάδελφο.
  • Στη δυσάρεστη περίπτωση που ενδέχεται «συνάδελφοι»-μέλη του Συλλόγου να μην ακολουθήσουν τις αποφάσεις του, είναι αυτονόητο και δεδομένο ότι θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου και το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων είναι αναγκασμένο να προχωρήσει στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό μέτρων για τη διαγραφή τους από τα μητρώα του και την αφαίρεση της ιδιότητας του μέλους. Επίσης το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δεν πρόκειται να αποδεχτεί και να αναγνωρίσει οποιονδήποτε από τους παραπάνω «συναδέλφους» ως αιρετούς και διορισμένα μέλη.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Βρισκόμαστε όχι μόνο σε μια εξαιρετικά  κρίσιμη στιγμή για το μέλλον τουπολύτιμου για τον κλάδο θεσμού του αιρετού εκπροσώπου στα υπηρεσιακά συμβούλια αλλά και σε μια κρίσιμη στιγμή για τη λειτουργία της δημοκρατίας μέσα στον κλάδο. Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την αποπομπή τους (βλέπε «διαρροή» σχεδίου επιλογής στελεχών δίχως τη συμμετοχή τους, τοποθέτηση «προσωρινών» διευθυντών εκπαίδευσης τον περασμένο Αύγουστο δίχως την παρουσία τους, ανακοινώσεις ΑΔΙΠΔΕ…) κορυφώθηκαν με τις εκλογές παρωδία και την ψήφιση του αντιδημοκρατικού άρθρου 123 στον ν. 4763/2020.

Δε θα τους αφήσουμε να επιτύχουν την αποπομπή των αιρετών από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Οι πραγματικές εκλογές και η ανάδειξη των νέων αιρετών του κλάδου, θα πραγματοποιηθούν μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων λόγω πανδημίας με τη δυνατότητα στους υποψήφιους να επικοινωνούν με τους συναδέλφους προεκλογικά και με διά ζώσης ψηφοφορία.

Απαιτούμε την παράταση της θητείας των αιρετών που εκλέχθηκαν στις εκλογές του 2018 μέχρι τη διεξαγωγή νέων εκλογών δια ζώσης και ως εκ τούτου εξακολουθούμε να τους θεωρούμε αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου, οι οποίοι βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία και συνεννόηση με τα Δ.Σ. των Συλλόγων και τη Δ.Ο.Ε.

 

Αντιστεκόμαστε-Επιμένουμε-Διεκδικούμε

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

sepe

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Κ. Μαράβας από Πύλη: Όσες οι χιλιάδες σταγόνες της αποψινής βροχής, τόσες & οι ψήφοι στην κάλπη του Συνδυασμού μας την Κυριακή!(βίντεο/φωτό)

«Γκρέμισε» το Πνευματικό Κέντρο της Πύλης ο Κώστας Μαράβας… Πρωτόγνωρη και απρόσμενη…