gavrogloukostas0510
Τι αναφέρει ρεπορτάζ στα ΝΕΑ…

Προϋπηρεσία, αντικειμενικά – ακαδημαϊκά προσόντα, κοινωνικά κριτήρια και ΑΣΕΠ  θα μοριοδοτούν τους εκπαιδευτικούς στους μόνιμους διορισμούς που έπονται. Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η προϋπηρεσία στην εκπαίδευση θα μπορεί να φτάνει έως το 50% των συνολικών μορίων.

Μάλιστα, το Υπουργείο παιδείας δέχεται και εισηγήσεις να μοριοδοτηθούν επιπλέον τα Μεταπτυχιακά και οι τίτλοι σπουδών των υποψήφιων πράγμα που κάνει σύμφωνα με τη δημοσιογράφο τον Υπουργό Παιδείας να βαδίζει σε «τεντωμένο σκοινί», καθώς υπάρχουν οι αντικρουόμενες πιέσεις για να μοριοδοτηθεί πλήρως η προϋπηρεσία στην εκπαίδευση.

 Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το σύστημα διορισμών. Οι 4500 μόνιμοι διορισμοίθα ξεκινήσουν από την επόμενη σχολική χρονιά ενώ η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένει ήδη με αγωνία τα κριτήρια της επιλογής των πρώτων μόνιμων εκπαιδευτικών εδώ και μία οκταετία.

Σύμφωνα με όσα μέχρι τώρα έχουν αποφασιστεί τρία θα είναι τα κριτήρια

α) Προϋπηρεσία
β) Αντικειμενικά – ακαδημαϊκά προσόντα (και ΑΣΕΠ)
γ) κοινωνικά κριτήρια

 Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ στην εφημερίδα τα ΝΕΑ, που υπογράφει η Μάρνυ Παπαματθαίου από την πλευρά του ΑΣΕΠ έχει ξεκαθαρισθεί ότι η διαδικασία επιλογής των εκπαιδευτικών θα διαρκέσει 7-10 μήνες οπότε εάν η κυβέρνηση θέλει να έχει «καθαρή εικόνα» των προσλήψεων το καλοκαίρι και πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πρέπει να βιαστεί.

Αριθμοί  μόνιμων διορισμών

Συνολικά έχουν ανακοινωθεί 4500 εκπαιδευτικοί στην ΕΑΕ το 2019-20, 5250 εκπαιδευτικοί το 2020-21 και 5250 το 2021-22.

alfavita.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Κωστάκης: Η ήρεμη Δύναμη! του Κώστα Μαράβα & σε αυτή την εκλογική Σύγκριση!

  «Προχωράμε μαζί & πάλι με πολιτικό ήθος & εντιμότητα», είναι το κεντρικό σύ…