vivliothiki (10)

Άλλη μια σύγχρονη βιβλιοθήκη για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 31ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων εγκαινιάστηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Δήμος Τρικκαίων συντόνισε το πρόγραμμα «Δράση Εξοπλισμού των Δημοτικών Σχολείων ενταγμένων στο σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», που χρηματοδότησε το υπουργείου Παιδείας. το Τμήμα Παιδείας της Δ/νσης Παιδείας-Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων υλοποίησε το έργο από την περυσινή χρονιά, καθώς στόχος ήταν να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τέλος Ιουνίου, για να είναι εξοπλισμένα τα σχολεία από τη νέα χρονιά.

Το 31ο Δημοτικό Σχολείο «απέκτησε» τη βιβλιοθήκη με βάση τα βιβλία που προμηθεύτηκε από το πρόγραμμα και τη φροντίδα βιβλιοθηκονομικής ταξινόμησης σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων. Επίσης ο χώρος, με χρώματα και διακόσμηση για παιδιά, διαθέτει και ηλεκτρονικό εξοπλισμό που επίσης ήταν μέρος του προγράμματος. Συνολικά στον Δήμο Τρικκαίων είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και μετείχαν στο πρόγραμμα 17 Δημοτικά Σχολεία.

Στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων κ. Ακης Αναστασίου επεσήμανε τη σημασία ύπαρξης αυτής της βιβλιοθήκης, όπως και ο  αν Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, κ. Γ. Κωνσταντάκος. Ανάλογο ήταν το μήνυμα της διευθύντριας κ. Ζ. Μπούσια, που ευχαρίστησε επίσης όσους/ες βοήθησαν στο σημαντικό αυτό πνευματικό έργο, ενώ την οργάνωση επεσήμανε και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων κ. Κωνσταντίνα Οικονόμου-Καραγκούνη.

Μάλιστα στην εκδήλωση παρέστη η τρικαλινή συγγραφέας κ. Τούλα Τίγκα, ως τιμώμενη για την προσφορά της στη λογοτεχνία. Συγκινητικό ήταν το κλίμα, όταν τον λόγο πήρε ο πρώτος διευθυντής του σχολείου(1988-1990) κ. Πολυχρόνης Νταλάσης.

Η εκδήλωση  έκλεισε με τραγούδια από την χορωδία του ΣΤ1 τμήματος, υπό την καθοδήγηση του μουσικού του σχολείου Γιώργου Αγγελάκη, και όμορφα σκετς, στα οποία συμμετείχε η ηθοποιός Βίκυ Ιακωβάκη, ενώ μουσική έπαιξε και ο εκπαιδευτικός, Κώστας Πάνος.

vivliothiki (1)

vivliothiki (2)

vivliothiki (3)

vivliothiki (4)

vivliothiki (5)

vivliothiki (6)

vivliothiki (7)

vivliothiki (8)

vivliothiki (9)

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Μιχαλάκης: Επενδύουμε μαζί σε αυτή τη νέα αφετηρία!

Η Θεσσαλία και ο Νομός Τρικάλων βρίσκονται μπροστά σε μία καθοριστική περίοδο, με την επόμ…