IMG_6948

Το νέο Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από την Παναγιώτα Δριτσέλη, Θανάση Μπουλογεώργο, Ουρανία Παπαζεύκου και Χρήστο Σιμορέλη.

Η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τους χώρους του νέου Τμήματος  και να συνομιλήσει  με τον  Πρόεδρο  κ. Αθανάσιο  Τζαμούρτα.

Όπως τονίστηκε, το νέο Τμήμα παρουσιάζει ήδη πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία επιστημονικής κι ακαδημαϊκής δυναμικής, ενώ το πρόγραμμα σπουδών του προσελκύει τους νέους φοιτητές. Ήδη στο Τμήμα φοιτούν, στο πρώτο του έτος, 120 φοιτητές, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα κι η τοποθέτηση 4 νέων μελών ΔΕΠ, μέσα από τις διαδικασίες που είχε θεσμοθετήσει και εκκινήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς τα ζητήματα ακαδημαϊκών υποδομών, το νέο Τμήμα, όπως υπογράμμισε κι ο Πρόεδρος επιδιώκει την δημιουργία νέου εργαστηρίου χημείας, ώστε να διασφαλίζεται η διεξαγωγή των εργαστηριακών μαθημάτων εντός του πανεπιστημιακού campus.

Τέλος, σε ότι αφορά το θέμα της αντιστοίχισης του Τμήματος με τα υπόλοιπα Τμήματα διαιτολογίας της χώρας, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ καυτηρίασε το γεγονός ότι η νέα Υπουργός λειτουργεί ακατανόητα περιοριστικά στο συγκεκριμένο θέμα, δίνοντας την εντύπωση ότι θέλει να δημιουργήσει Τμήματα δύο ταχυτήτων, ανάμεσα στα περιφερειακά πανεπιστήμια και στα αντίστοιχα των μεγάλων πόλεων. Όπως υπογραμμίστηκε, θα πρέπει να αναθεωρηθεί άμεσα η απόφαση 87763/Ζ1 της Υπουργού Παιδείας με θέμα “Αντιστοιχίες Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, ακαδημαϊκού έτους 2020-2021”, ώστε να διορθωθεί η προαναφερθείσα στρέβλωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τις δράσεις του για την δημιουργία ενός πολύ ισχυρού ακαδημαϊκού πόλου στα Τρίκαλα και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε η κυβέρνηση να μην οπισθοχωρήσει από τον στόχο της στήριξης της ακαδημαϊκής κοινότητας της πόλης μας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνολικότερα.

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …