Koziakas Arxiki

«Ο 3ος αγώνας ορεινού τρεξίματος Κόζιακας Mountain Race στην Ελάτη Τρικάλων πέρασε και αυτός στην ιστορία. Διεξήχθη την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 με απόλυτη επιτυχία, τόσο οργανωτικά, όσο και αγωνιστικά.

Για ακόμη μία φορά η περιοχή του Κόζιακα είχε την ευκαιρία και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο, να δείξει στους περίπου 250 αθλητές και τους συνοδούς τους που πλημμύρισαν το χωριό της Ελάτης, την ομορφιά του τοπίου και τη φιλοξενία των ανθρώπων της.

Αυτό που μένει μετά από μία επιτυχημένη διοργάνωση είναι τα χαμόγελα, η ικανοποίηση και η προσμονή που ξεκινά από τώρα για τον επόμενο αγώνα και που μας γεμίζει με την υποχρέωση να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε μία διοργάνωση που από μόνη της έβαλε τα θεμέλια για να γίνει θεσμός.

Πρώτη φορά φέτος επίσης έγινε μία μικρή αλλαγή στην παλαιότερη διαδρομή των οκτώ χιλιομέτρων του αγώνα από την οποία κόπηκε το πολύ απαιτητικό και τεχνικό κομμάτι της Θύρας, το οποίο κατά γενική ομολογία ήταν εξαντλητικό και λίγο επικίνδυνο για αυτό και προστέθηκε ένα καινούργιο κομμάτι αρκετά δρομικό, με πολλές αλλαγές και με καταπληκτική θέα στο οποίο μπορούν να ανταποκριθούν και δρομείς οι οποίοι δεν έχουν μεγάλη εμπειρία βουνού.

Όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν στους δύο αγώνες είτε κατάφεραν να τερματίσουν είτε όχι αξίζουν τα ίδια συγχαρητήρια με τους πρώτους, από τον μικρότερο στο μεγαλύτερο. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.koziakasmountainrace.gr

Εκτός όμως από τους αθλητές για να γίνει μία τέτοια διοργάνωση θέλει και άλλα πράγματα. Για αυτά ήταν εκεί οι υποστηρικτές και οι χορηγοί του αγώνα, η περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, στήριξαν από την πρώτη στιγμή τη διοργάνωση, όπως επίσης και ο δήμος Πύλης ήταν εκεί όταν χρειάστηκε με οικονομική και χειρωνακτική βοήθεια.

Αφήνουμε για το τέλος αυτούς που για εμάς βρίσκονται πάντα στην πρώτη θέση και που αν δεν ήταν εκεί η διοργάνωση δεν θα μπορούσε να γίνει.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Α.Τ. Πύλης που φρόντισε για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, την Ελληνική ομάδα διάσωσης που πραγματικά ήταν παντού, έτοιμη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όλα τα περιστατικά, τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων με το βροντερό παρών για μία ακόμη χρονιά, το Ι.Ε.Κ.Τρικάλων και τον επικεφαλής Βύρων Γιοντζή για την κάλυψη του πρώτου σταθμού των 20 χλμ, τον Ο.Π.Ο.Πύλης πού με τα έμπειρα μέλη τους κάλυψαν τον απαιτητικό δεύτερο σταθμό ανεφοδιασμού στο ορειβατικό καταφύγιο Κόζιακα, το οποίο επίσης παίζει καταλυτικό ρόλο στη διοργάνωση, τον Γυμναστικό Σύλλογο Τρικάλων και την μοναδική σχολή μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων του κου Σούλα που με 10 αθλητές κάλυψε τις ανάγκες στο χώρο της εκκίνησης και τερματισμού.

Όλους τους μεμονωμένους εθελοντές, στη συντριπτική πλειοψηφία τους από το χωριό της Ελάτης, οι οποίοι με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα και τις μηχανές στελέχωσαν όλα τα υπόλοιπα checkpoint του αγώνα. το Χρήστο, τον Σπύρο, τη Μαρία, τον Αλέξανδρο, την Αριστέα, την Όλγα, τον Γιάννη, τον Θόδωρο, τον Νίκο, τη Θάλεια, τη Δήμητρα, τον Θάνο, το Χρήστο, τον Άκη, τον Νικόλα, το Χρήστο, τον Τέο, τον Θανάση, τον Βασίλη.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους τρεις φωτογράφους εθελοντές του αγώνα οι οποίοι και τις τρεις χρονιές βρίσκονται στα πόστα τους, καλύπτοντας σχεδόν όλο το εύρος της διαδρομής και φωτογραφίζοντας όλους ανελλιπώς τους αθλητές, τον Γιάννη, τον Φάνη και τον Άκη.

Ευχαριστούμε τις λιγοστές επιχειρήσεις της Ελάτης οι οποίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και βοήθησαν οικονομικά με τις χορηγίες τους, αλλά και προσφέροντας φιλοξενία και διατροφή δωρεάν σε εθελοντές και σε καλεσμένους. Ελπίζουμε κάθε χρόνο τα μάτια και τα μυαλά όλο και περισσότερων να ανοίγουν.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στους πραγματικά λιγοστούς εθελοντές οι οποίοι για σχεδόν ένα μήνα με πραγματική κατάθεση ψυχής σκάβουν, σηματοδοτούν και καθαρίζουν αυτά τα συνολικά 30 χιλιόμετρα ορεινού μονοπατιού στα δύσβατα περάσματα του Kόζιακα με μοναδική κινητήρια δύναμη τους την αγάπη τους για το βουνό και την πίστη τους σε αυτή τη διοργάνωση η οποία ονομάζεται Koziakas Mountain race. Tον Θανάση, τον Χρήστο, τον Γιάννη, τον Γιώργο, τον Ντίνο, τον Αλέκο, τον Θόδωρο, τον Γιώργο, τον Δημήτρη, τον Θανάση, τον Αλέξανδρο.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στο βασικότερο και σημαντικότερο διοργανωτή του αγώνα, τον Κόζιακα, για τη φιλοξενία και για τις καλύτερες δυνατές συνθήκες που για τρίτη χρονιά μας προσφέρει απλόχερα, με την υπόσχεση ότι θα φροντίζουμε τα μονοπάτια του καθόλη τη διάρκεια του έτους και ότι θα είμαστε και του χρόνου εκεί».

LIGHT UP THE PATH!!!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ

koziakas 1

Koziakas 2

Koziakas 3

Koziakas 5

Kozikas 4

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Θρίλερ με την έδρα της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δ. Πύλης;;;

Σε θρίλερ τελικά εξελίσσεται η κατανομή των εδρών στον Δ. Πύλης, αφού η καταμέτρηση των ψή…