seismos

Δυνατός μετασεισμός της τάξεως των 5,8 ρίχτερ, σύμφωνα με αυτοματοποιημένα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ελλάδος, σημειώθηκε πριν από λίγο στις 8:38μμ, στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, με το επίκεντρο αυτή τη φορά να εντοπίζεται  17 χλμ Νότια – Νοτιοδυτικά αυτής και σε εστιακό βάθος και πάλι τα 10χλμ.

Λόγω του μεγέθους και της διάρκειάς του ο σεισμός «χόρεψε» για τα καλά & για άλλη μια φορά & τον Δήμο Πύλης, με τους κατοίκους του να ξαναβγαίνουν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους.

Πολύ ισχυρός μετασεισμός η δόνηση των 5,9 Ρίχτερ, δήλωσε ο καθηγητής του ΑΠΘ Κ. Παπαζάχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για έναν πολύ ισχυρό μετασεισμό, που δεν εκπλήσσει τους επιστήμονες έκανε λόγο ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Κώστας Παπαζάχος, αναφερόμενος στην δόνηση των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 8.38μμ στην Ελασσόνα.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαζάχος έκανε λόγο για έναν “ σχεδόν δίδυμο σεισμό”, καθώς ήταν σχεδόν ίδιου μεγέθους με τον αρχικό, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το μέγεθος του να αναθεωρηθεί προς τα πάνω.

Τόνισε, δε, ότι το επίκεντρο (16 χιλ. νοτια-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας ) ήταν στην ίδια περιοχή με τον χθεσινό, αλλά μετατοπίστηκε βορειοδυτικά, όμως προέρχεται από το ίδιο ρήγμα.

Επισήμανε, τέλος, ότι «δεν έχουμε δει ενεργοποίηση γειτονικών ρηγμάτων», ωστόσο αν αυτό συμβεί «θα φανεί τις επόμενες ημέρες».

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Ζιάκας: Είμαι πάντα δίπλα στον κάθε πολίτη δίνοντας λύσεις. Δεν είμαι επαγγελματίας πολτικός, μιλάω με πράξεις

Αεικίνητος, πιστός, και ευσυνείδητος στον ρόλο του & τελικά αποτελεσματικός, αποδείχθη…