default

Συνεχίζεται και σήμερα το έργο του εκχιονισμού και θα συνεχισθεί & τις επόμενες ημέρες, από την ΠΕ Τρικάλων & τον Δ. Πύλης, τα μηχανήματα των οποίων, 81 για Περιφέρεια & 30 για τον Δ. Πύλης, επιχειρούν νυχθημερόν, ήδη από προχθές το Σάββατο το βράδυ, κερδίζοντας τελικά τη μάχη απέναντι στην Μήδεια, που και χιόνι αρκετό μας έδωσε, αλλά & πολικές θερμοκρασίες από απόψε το βράδυ και πέρα θα μας κεράσει.

Ιεραρχώντας τις ανάγκες Περιφέρεια & Δήμος, υπό τον συντονισμό Μιχαλάκη & Τζάνη αντιστοίχως, που για την προσπάθειά τους παίρνουν αρκετά καλό βαθμό, κατάφεραν να κρατήσουν τις κεντρικές οδικές αρτηρίες ανοιχτές, ώστε η μετακίνηση πολιτών και πεζών να γίνεται απρόσκοπτα προς Δημ. Υπηρεσίες, δομές υγείας, εφοδιαστικές τροφικές αλυσίδες & κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, με συνεχείς εκχιονισμούς & απανωτές ρίψεις αλατιού, για τον μετριασμό του φαινομένου του παγετού.

Η κυκλοφορία σε όλο το επαρχιακό & εθνικό δίκτυο γίνεται χωρίς αλυσίδες στο πεδινό κομμάτι όπως & στο ορεινό, μόνο που για εκεί θα πρέπει κανείς να είναι εφοδιασμένος με αντιολισθητικές αλυσίδες, (ασυζητητί απαραίτητες τις νυχτερινές ώρες & πρώτες πρωινές ώρες), καθώς οι έλεγχοι των ανδρών του ΑΤ Πύλης στην έξοδο προς τον ορεινό όγκο, εξακολουθούν να είναι, όπως επιβάλλεται άλλωστε ένεκα των συνθηκών, εντατικοί, όπως & για τον λόγο μετακίνησης, για να μην ξεχνιόμαστε, καθώς βρισκόμαστε ακόμη δέσμιοι του κορονοϊού, που εδώ κι ένα χρόνο μας έχει επιβάλλει το δικό του καθεστώς.

Συχνά ήταν, αυτό το διήμερο & τα προβλήματα με τις διακοπές ρεύματος, κυρίως στο ορεινό κομμάτι του Δήμου, οι οποίες οφείλονταν σε πτώσεις δέντρων πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια του δικτύου της ΔΕΗ, ενώ παγίδες αποτελούν τα πεσμένα  δέντρα επάνω στο οδόστρωμα κεντρικών αρτηριών, όπως στην περίπτωση της Πύλης, όπου χθες βράδυ & στο σημείο του καφέ «Εννοδία» στην τοξωτή γέφυρα, πεύκο υπό του τεράστιου βάρους του χιονιού, εκριζώθηκε με αποτέλεσμα να κλείσει για λίγο τον δρόμο & στα δύο ρεύματα, που χάριν στην έγκαιρη επέμβαση των ανδρών του ΠΚ Πύλης, μετά από λίγο ο δρόμος αποδόθηκε & πάλι στην κυκλοφορία, ενώ σήμερα το πρωί & στο ίδιο περίπου σημείο, πεύκο που ήταν έτοιμο να εκριζωθεί για τους ίδιους λόγους & πάλι χάρη στην προνοητική επέμβαση των ανδρών του ΠΚ Πύλης, αυτό κόπηκε αποσοβώντας τα χειρότερα!

Η Μήδεια εκτός από χιονοπτώσεις φέρνει & πολικές θερμοκρασίες, βάζοντας εν τέλει από απόψε στην κατάψυξη μαζί με την περιοχή μας & πολλές άλλες περιοχές της χώρας, καθώς ο υδράργυρος στον Δ. Πύλης θα κάνει απότομη βουτιά στους -9 απόψε & αύριο Τρίτη στους -11, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, ενώ από μεθαύριο Τετάρτη η θερμοκρασία θα αρχίσει να παίρνει σιγά-σιγά τα πάνω της.

Έκκληση από τους αρμόδιους φορείς γίνεται προς τους πολίτες, πρωτίστως για μη άσκοπες μετακινήσεις, είτε ως οδηγοί, είτε ως πεζοί, ενώ η τήρηση των οδηγιών που έχουν γνωστοποιηθεί μέσω συνεχών ενημερώσεων από πλευράς Πολιτικής Προστασίας,  για τέτοιου είδους καιρικές συνθήκες, θα πρέπει να αποτελέσει τον χρυσόν κανόνα ασφαλείας για όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να  επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

default

default

default

default

default

default

default

default

default

default

default

Mideia 3 (24)

Mideia 3 (25)

Mideia 3 (26)

Mideia 3 (27)

Mideia 3 (28)

Mideia 3 (29)

Mideia 3 (32)

Mideia 3 (33)

Mideia 3 (35)

Mideia 3 (36)

Mideia 3 (37)

Mideia 3 (38)

Mideia 3 (39)

Mideia 3 (41)

Mideia 3 (42)

Mideia 3 (43)

Mideia 3 (44)

Mideia 3 (45)

Mideia 3 (46)

I N porta panagia

Mideia 3 (47)

Mideia 3 (48)

Mideia 3 (49)

Mideia 3 (50)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Σάκης Ποντίκας: Τα ιδανικά του Κ. Μαράβα, με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, γιατί κι εγώ πάντα ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, είμαι .

Καθώς το ημερολόγιο πλησιαζει την 08/10/2023, ημέρα Περιφερειακών/Δημοτικων/Τοπικών εκλογώ…