AT arxiki copy

Το Αστυνομικό Τμήμα Πύλης συνεχίζοντας την ενημέρωση των ατόμων τρίτης Ηλικίας, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Α.Τ. Πύλης κ. Αλέξανδρος Πελτέκης Υπαστυνόμος Α’ μαζί με την Αρχιφύλακα κ. Ελένη Παπαδάκη, κατόπιν  εντολής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα και ώρα 10.00 στο Κ.Α.Π.Η. Φιλύρας παρουσία αρκετών Ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας, την παρακάτω διάλεξη σχετικά με τις Απάτες σε βάρος ατόμων της Τρίτης Ηλικίας (τηλεφωνικές απάτες).

Ο παραπάνω ομιλών ενημέρωσε τα άτομα που παρευρίσκονταν στον χώρο του Κ.Α.Π.Η. , ότι η Απάτη είναι ένα αδίκημα που διώκεται από τον Ποινικό Κώδικα(άρθρο 386 Π.Κ.) και οι δράστες της εγκληματικής δραστηριότητας χαρακτηρίζονται για την ευστροφία του πνεύματος, καθώς και την παρατηρητικότητα και εφευρετικότητα προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικό όφελος.

Εν συνεχεία αναλύθηκαν οι συχνότεροι μέθοδοι απάτης όπως περιγράφονται παρακάτω και διανεμήθηκαν σχετικά έντυπα οδηγιών και συμβουλών.

_ Απάτη με την μέθοδο της προσέγγισης εκ μέρους συγγενικού προσώπου.

_ Απάτη με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.

_Απάτη με την μέθοδο της απασχόλησης σε ΑΤΜ (συνήθως σε βάρος Ηλικιωμένων Ανθρώπων).

_ Απάτη με την μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου.

_ Επίσης τόνισε ο κ. Πελτέκης, Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών-φιλικών προσώπων. Μην ανοίγετε την πόρτα σε άγνωστα άτομα.

Τελειώνοντας ανέφερε ότι: «πρέπει να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία ,στενοί συγγενείς).

Να ενημερώνετε πάντα τις Αστυνομικές Αρχές ακόμη και σε περίπτωση απάτης σε βάρος σας».

AT 2 copy AT 1 copy

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…